Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Μερικοί Ιεράρχες ενεργούν σαν να μην υπάρχει Σύνοδος

«Με πονά και ένας άλλος κορονοϊός, ο λεγόμενος ‘’εκκλησιαστικός κορονοϊός’’, που προσβάλλει τους κληρικούς και τους επισκόπους μας» αναφέρει σε αποκλειστική του συνέντευξη ο ιεράρχης

Με αφορμή την επέκταση της παράτασης των περιοριστικών μέτρων και στην Εκκλησία, αλλά και την επικείμενη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη, 1η Απριλίου 2020, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος μιλάει αποκλειστικά στο ethnos.gr.

Ο ιεράρχης δεν μασάει τα λόγια του και ασκεί αυστηρή κριτική σε όλους όσοι αμφισβητούν τον Αρχιεπίσκοπο και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την λειτουργία της Ιεράς Συνόδου ως συγκροτημένο εκκλησιαστικό σώμα.

– Σεβασμιώτατε, την Τετάρτη συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης εκ νέου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος και οι Συνοδικοί Ιεράρχες θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να γίνονται οι λειτουργίες-ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών. Ποια είναι η δική σας αίσθηση;

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που αποτελείται από τον Αρχιεπίσκοπο ως Πρόεδρο και από τους δώδεκα Μητροπολίτες ως Συνοδικούς, αντιμετώπισε το θέμα της πανδημίας μέχρι τώρα με μεγάλη ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σωφροσύνη.

Η Ιερά Σύνοδος αποτελείται από Ιεράρχες που γνωρίζουν να χειρίζονται δύσκολες καταστάσεις και φυσικά ο Αρχιεπίσκοπος διαθέτει μεγάλη πείρα στα τόσα χρόνια που βρίσκεται στην Εκκλησία, ως Μητροπολίτης και ως Αρχιεπίσκοπος.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...