Μητσοτάκης: Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα πρέπει να γίνει εγκαίρως

Κυριάκος

“Φτάσαμε πολύ κοντά στο δρόμο δίχως επιστροφή”

Την ανάγκη «η πολιτική αλλαγή να πραγματοποιηθεί εγκαίρως στην Ελλάδα» προκειμένου η χώρα που μπήκε πρώτη «στον φαύλο κύκλο της πολιτικής του ψέματος» να εισέλθει πρώτη «στον δημιουργικό κύκλο της πολιτικής της αλήθειας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Λουκά Τσούκαλη, «Η Υπεράσπιση της Ευρώπης», στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

«Η Ελλάδα», είπε ο κ. Μητσοτάκης «κατά τα τελευταία χρόνια, υπήρξε μια ιδιότυπη πρωταγωνίστρια σε όσα διαδραματίστηκαν και αποδεικνύονται καθοριστικά για το μέλλον της Ευρωζώνης».

«Είναι πιθανό πως όσο το ελληνικό πρόβλημα θα βρίσκεται σε εξέλιξη, τόσο θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε αδυναμίες διακυβέρνησης στην Ευρωζώνη αλλά και στην Ε.Ε. εν γένει» πρόσθεσε.

Εκτίμησε ότι η Ελλάδα έγινε αποδέκτης της αλληλεγγύης των Ευρωπαίων στη διαχείριση των δυο μεγάλων προβλημάτων. «Της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού προβλήματος – αλληλεγγύης πραγματικής και όχι θεωρητικής. Άσχετα αν ιδιαίτερα, στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των κονδυλίων για τους πρόσφυγες, η σημερινή κυβέρνηση απέτυχε και ελέγχεται γι’ αυτό» πρόσθεσε.

«Φτάσαμε πολύ κοντά στο δρόμο δίχως επιστροφή. Και δεν τον έχουμε αποφύγει οριστικά ακόμη. Διότι εξακολουθούμε να έχουμε μια ανίκανη κυβέρνηση, παρ’ ότι η βούληση του ελληνικού λαού έχει αναμφισβήτητα μεταστραφεί. Διότι αν υπάρχει ένα καλό που έκανε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι συνέτριψε οριστικά το λαϊκίστικο αφήγημα του εύκολου δρόμου για την έξοδο από την κρίση» σημείωσε. 

Ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος είναι εκείνο της ατολμίας, της ακινησίας, της αντίληψης της εξουσίας ως αυτοσκοπού. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...