bb

Στο ζήτημα του οκταώρου αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον ενεργό πληθυσμό της χώρας και τους συνταξιούχους, κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. 

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι αναγνωρίζει αλλαγές στον τρόπο εργασίας, καθώς και ότι έρχονται αλλαγές στον τομέα αυτό, σημειώνοντας ότι το κράτος πρέπει να εκσυγχρονιστεί προς την κατεύθυνση αυτή.Μάλιστα, όπως είπε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, έρχονται νέες εποχές και θα πρέπει να εξασφαλιστούν δικαιώματα στον νέο τύπου εργαζομένου. Ακόμη, συμπλήρωσε ότι θα ήταν καλό για μια γυναίκα αν εργάζονταν από το σπίτι της, κάτι που κατά τα λεγόμενα Μητσοτάκη “πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή εργασία 8 ώρες, 5 μέρες την εβδομάδα”. 

Ακόμη ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: “Όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους με επιχειρησιακή σύμβαση να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές απ’ ότι θα είχαν οι εργαζόμενοι πριν και με αυξημένα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα”.

Πάνω σε αυτά συμπλήρωσε: “Κάποιοι που δεν τα βλέπουν αυτά και συνεχίζουν να κυνηγούν σκιές δεν έχουν ιδέα, δεν καταλαβαίνουν τίποτα για τον κόσμο που ξημερώνει”, ενώ υπογράμμισε ό, τι “η Ελλάδα ΄της δεκαετίας του ’80 τελείωσε”.

Δείτε το βίντεο με τις συγκεκριμένες δηλώσεις Μητσοτάκη από το 1.00.00 έως το 1.04.40:

Αντιδρά του Μαξίμου

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στις δηλώσεις Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

“Ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική  ξεπέρασε  ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του.

Χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη “ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα”. Και ενώ η σύνταξη αυτή θα είναι ΜΟΝΙΜΗ αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί.

Για άλλη μια φορά μίλησε περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα ( επίδομα ανεργίας, επιδόματα αναπηρίας, οικογενειακά επιδόματα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) τα συστατικά δηλαδή του κοινωνικού κράτους σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, χαρακτηρίζοντάς τα ανακύκλωση της φτώχειας.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο, δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα. 

Τελικά ένα πράγμα εγγυάται ο αρχηγός της ΝΔ. Την ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ. Στις 26 του Μάη θα λάβει την απάντηση από τον ελληνικό λαό.”

alfavita.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...