Μητσοτάκης: Να αποκτήσει η Ελλάδα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση

bb

«ΩΡΑ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕΛΙΔΑ»

Την ανάγκη να αποκτήσει η Ελλάδα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση ώστε «να πιάσουν τόπο οι θυσίες των πολιτών  και να δώσουν προοπτική στην κοινωνία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τη Γερμανία, καθώς και η προσφυγική κρίση, ενώ συζήτηση έγινε και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή και τα δημοψηφίσματα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία.

Ειδικά για το χθεσινό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στη γειτονική χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν θα πρέπει να είναι αφετηρία πρόσθετης αβεβαιότητας στην Ευρώπη.

Σχετικά με το Κυπριακό ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την σταθερή στήριξη στις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέφερε τον προβληματισμό του για τις δηλώσεις που προσθέτουν ένταση, «σε μία εποχή που απαιτείται ψυχραιμία και σωφροσύνη, για την αντιμετώπιση των μεγάλων γεωπολιτικών προκλήσεων στην περιοχή μας» όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

«Παρά την πολύχρονη κρίση που διανύουμε, ως προς τις διεθνείς προτεραιότητες της χώρας, ο λαός μας είναι ενωμένος και πορεύεται με τις αξίες που προσδιορίζουν τον νέο πατριωτισμό των Ελλήνων», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίαας.

Μητσοτάκης: Ώρα η χώρα να γυρίσει σελίδα

«Έχει έρθει η ώρα, η χώρα μας να γυρίσει σελίδα, να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης, που θα αλλάξει το κλίμα και την ψυχολογία στην πατρίδα μας».

Τα παραπάνω τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα ημερίδας για τον εθελοντισμό, στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Παράλληλα, έβαλε για άλλη μία φορά στο στόχαστρό του την κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως είμαστε η μόνη χώρα που χρειάστηκε τρία μνημόνια – τουλάχιστον μέχρι σήμερα, με ευθύνη της τωρινής κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, προσπαθεί σήμερα να επαναφέρει την οικονομία εκεί που βρισκόταν στα τέλη του 2014.

«Χρειάζεται κυβέρνηση που να μιλά με όρους αλήθειας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «ως Νέα Δημοκρατία θέλουμε να δώσουμε στους Έλληνες μια κυβέρνηση η οποία θα μιλά με όρους αλήθειας» και πρόσθεσε: «Μια κυβέρνηση που δεν θα υποσχεθεί τα πάντα, που δεν θα μιλήσει με όρους ευκταίου, αλλά με τους όρους του πραγματικού και του εφικτού.

Μια κυβέρνηση η οποία δεν θα πατρονάρει την κοινωνία των πολιτών και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μέσα από κρατικά ελεγχόμενες χρηματοδοτήσεις. Αντίθετα, μια κυβέρνηση που θα φροντίσει να δώσει τα εργαλεία στην ίδια την κοινωνία των πολιτών για να αυτο-οργανωθεί.

Που θα δράσει με έναν υποστηρικτικό και συντονιστικό ρόλο για τις εκατοντάδες πρωτοβουλίες, που εκτυλίσσονται γύρω μας καθημερινά, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή στόχευση των ενεργειών και κατανομή των πόρων».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήρε «ειδικά τον πολύ σημαντικό κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας κατά την περίοδο της κρίσης», σημειώνοντας πως είναι καιρός το κράτος να βρει τρόπους συνέργειας με την Εκκλησία, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα της παροχής αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας.

Οι προτάσεις της Ν.Δ. για τον εθελοντισμό

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του εθελοντισμού είπε πως η Ν.Δ. προτείνει:

    Την ίδρυση ενός Κεντρικού Φορέα Εθελοντισμού, κατά τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία των εθελοντικών οργανώσεων και να μεγιστοποιηθούν οι συνέργειες του κράτους με αυτές.

    Τη δημιουργία ενός Ενιαίου Μητρώου Εθελοντικών Οργανώσεων, όπου θα εγγράφονται όλες οι οργανώσεις, που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

    Τη δημιουργία ενός ενιαίου θεσμικού πλαισίου για τον εθελοντισμό, το οποίο θα εξορθολογήσει την υπάρχουσα διάσπαρτη νομοθεσία και το οποίο θα καθορίσει με σαφήνεια τα κριτήρια για τη χρηματοδότηση οργανώσεων. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, Θα συνδέει την κρατική χρηματοδότηση με την εποπτεία και τη λογοδοσία των ΜΚΟ, με αυστηρές προϋποθέσεις διαφάνειας, οι οποίες ήδη υπάρχουν από ψηφισμένο νόμο από την εποχή που ήμουν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την υποχρέωση των Μ.Κ.Ο. οι οποίες έχουν κρατική χρηματοδότηση να αναρτούν τις οικονομικές εισπράξεις στη «Διαύγεια».

    Τη δημιουργία νέου φορολογικού καθεστώς για τις δωρεές, που θα υποστηρίζει ένα νέο κίνημα φιλανθρωπίας και ενίσχυσης του εθελοντισμού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., έχουμε ένα νομοθετικό και φορολογικό πλαίσιο, το οποίο καθιστά αυτές τις δωρεές καθόλου ελκυστικές για όποιον θέλει να προσφέρει πόρους σε ΜΚΟ.

    Τη ρύθμιση του ζητήματος της κατοχύρωσης των εθελοντών ως προς την εργασιακή και ασφαλιστική κάλυψή τους.

    Την ένταξη του εθελοντικού έργου πιο συστηματικά στο εκπαιδευτικό σύστημα, εισάγοντας την λογική του καλού πολίτη, στοχευμένα, στα Προγράμματα Σπουδών από πολύ νεαρή και πολύ μικρή ηλικία, ανάλογα με την δυνατότητα κάθε παιδιού να κατανοήσει τον ρόλο του, μέσα σε ένα ευρύτερο κοινωνικό σύστημα.

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...