Μια ματιά στο μοναδικό στυλ της βασίλισσας Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας είναι γνωστή για την πλούσια γκαρνταρόμπα και το μοναδικό της στυλ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters η μονάρχης της Αγγλίας έχει καθιερώσει πάνω από επτά δεκαετίες ένα χαρακτηριστικό «διπλωματικό» τρόπο ντυσίματος με έντονα χρώματα, ασορτί καπέλα, γάντια, ομπρέλες και ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα.

«Έχει παρουσιάσει και εξελίξει ένα δικό της χαρακτηριστικό στυλ, με το ίδιο σχήμα καπέλων, παλτό, μαύρες γόβες και τρεις σειρές μαργαριτάρια. Ωστόσο η βασίλισσα είναι διάσημη για τα έντονα χρώματα που φοράει», αναφέρει η Ελίζαμπεθ Χολμς (Elizabeth Holmes), συγγραφέας του βιβλίου «HRH: So Many Thoughts on Royal Style», και συνεχίζει: «Από το κίτρινο και το φωτεινό πράσινο στους γάμους των εγγονών της, των πριγκίπων Ουίλιαμ και Χάρι, μέχρι το μοβ και το ροζ για τις ιπποδρομίες στο Άσκοτ. Σε επίσημες επισκέψεις έχει επιλέξει το κόκκινο, το έντονο μπλε και το πορτοκαλί. Είναι σημαντική η στιγμή που βγαίνει από το αυτοκίνητο. Όλοι θέλουν να δουν τη βασίλισσα και φυσικά τι φοράει».

Στην αρχή της βασιλείας της, τα ρούχα της Ελισάβετ καθώς και το νυφικό της είχαν την υπογραφή των σχεδιαστών Χάρντι Έιμις (Hardy Amies) και Νόρμαν Χάρτνελ (Norman Hartnell). Εδώ και 25 χρόνια η ενδυματολόγος που επιμελείται και την παραμικρή λεπτομέρεια της βασιλικής γκαρνταρόμπας και είναι η μόνη που έχει δικαίωμα να την αγγίξει είναι η Άντζελα Κέλι.

«Η βασίλισσα γνωρίζει πολύ καλά τι της ταιριάζει, και τι είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση», έγραψε η προσωπική βοηθός, σύμβουλος και επιμελήτρια Άντζελα Κέλι (Angela Kelly) στο βιβλίο της «Dressing The Queen» το 2012. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγει τα σωστά χρώματα, τα κεντήματα για τα φορέματα, τα υφάσματα που δεν τσαλακώνουν και εξασφαλίζει ότι το ντεκολτέ, τα μανίκια και το τελείωμα έχουν το σωστό μήκος.

«Αισθάνομαι ότι αυτό που φοράει, είναι ένας από τους μοναδικούς τρόπους που έχει για να εκφράσει τα συναισθήματά της», είπε η αρχισυντάκτρια του Harper’s Bazaar, Λίντια Σλέιτερ (Lydia Slater). «Όπως με τις καρφίτσες, έχοντας μια τεράστια συλλογή, η κάθε μία κρύβει μία ιστορία ή ένα συμβολισμό».

Στους γάμους του Ουίλιαμ και του Χάρι, η μονάρχης φορούσε καρφίτσες «που συμβόλιζαν την αγάπη και την ευτυχία», τονίζει η Σλέιτερ. Για τη χριστουγεννιάτικη ομιλία της το 2021 -τη χρονιά που πέθανε ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος- φορούσε μια καρφίτσα από το ταξίδι του μέλιτος.

Για τις πιο casual εμφανίσεις, ειδικά τα τελευταία χρόνια που ζει αποκλειστικά στο Κάστρο του Ουίνδσορ η Ελισάβετ εμφανίζεται συχνά με καφέ ή μπλε τουίντ και μεταξωτά μαντήλια.

«Το στυλ της είναι απολύτως αναγνωρίσιμο και άνετο», επιβεβαιώνει η αρχισυντάκτρια του Harper’s Bazaar. «Δεν θα είναι ποτέ εκτός μόδας επειδή κατά κάποιον τρόπο δεν είναι ποτέ στη μόδα. Είναι απλά ο εαυτός της».

thepresident



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...