Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Βοτανικό Κήπο «Ζέλιος Γη»

Ο Βοτανικός Κήπος «Ζέλιος Γη» διοργάνωσε σε συνεργασία με τoν οργανισμό MessolonghibyLocals και την Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδαςμια ξεχωριστή εκδήλωση την Τετάρτη  στο χώρο του Κήπου στην περιοχή Αηδόνι Γαβρολίμνης.

Η εκδήλωση αυτή θα περιλάμβανε:

Όσοι βρέθηκαν στην όμορφη εκδήλωση είχαν

  • τη δυνατότητα ξενάγησης στους χώρους του Κήπου, οι οποίες θα πραγματοποιούνται ανά μία ώρα, όπου ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει την μαγεία και τα μυστικά των βοτάνων και των φυτών και να περιπλανηθεί και να γνωρίσει τους θεματικούς κήπους και το χώρο.
  • παρακολούθηση επίδειξης του εργαστηρίου  της αγγειοπλαστικής. Ο επισκέπτης είχε  τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δια ζώσης την πανάρχαια και διαχρονική τέχνη της κεραμικής και την κατασκευή έργων αυτής μέσω έμπειρης αγγειοπλάστου.
  • παρακολούθηση επίδειξης του εργαστηρίου του χυτηρίου,  και της προσωπικής επαφής με τις παραδοσιακές τεχνικές και τις διαδικασίες που σχετίζονται με το μέταλλο.Ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δια ζώσης

πώς οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν τη χύτευση για να κατασκευάσουν μεταλλικά αντικείμενα, χιλιάδες χρόνια πριν και μέσω της διαδικασίας της ανακύκλωσης να δει την κατασκευή μεταλλικών, διακοσμητικών στοιχείων.

  • αφήγηση, για τους μικρούς μας φίλους, ιστοριών της ελληνικής μυθολογίας και τοπικών μύθων στο χώρο του σταδίου, όπου δεσπόζουν δύο μεγάλα αγάλματα του Ηρακλή και του Κένταυρου Νέσσου.

και στις 21:00 στο χώρο του Θεάτρου των Προτομών θα πραγματοποιήθηκε παρατήρηση του έναστρου αυγουστιάτικου ουρανού με τηλεσκόπια υπό την καθοδήγηση του Κου Γ. Ντέκα.

Δείτε τον Βοτανικό κήπο από ψηλά



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...