Μιλένα Αποστολάκη: Ο Παπανδρέου έπεσε εξαιτίας ενός διχαστικού δημοψηφίσματος

Η πρώην υπουργός απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Νίκου Παπανδρέου και δίνει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα του 2011
Ο Γιώργος Παπανδρέου έπεσε εξαιτίας ενός διχαστικού δημοψηφίσματος που «θα είχε ολέθρια αποτελέσματα» αναφέρει η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη με ανακοίνωσή της.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Νίκου Παπανδρέου, η κα Αποστολάκη απορρίπτει τους ισχυρισμούς του σημειώνοντας μάλιστα ότι για τον ίδιο λόγο αντιτάχθηκε – μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου- και στο δημοφήφισμα που διενήργησε το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά στη δήλωσή της η κα Αποστολάκη αναφέρει:

«Η απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να τεθεί η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011 σε δημοψήφισμα έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο το σχέδιο διάσωσης της χώρας αλλά και τη θέση της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό, όπου η κρίση είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας δοκιμαζόταν, η απόφαση αυτή λειτουργούσε διχαστικά, με ολέθριες συνέπειες για την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή.

Τις παραπάνω επιφυλάξεις σε σχέση με τη σκοπιμότητα ενός δημοψηφίσματος έχω εκφράσει με σταθερότητα αλλά και συνέπεια, καθώς επίσης αντιτάχθηκα, αυτή τη φορά μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στην εξαγγελία από τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.

Η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της ενότητας του λαού μας αποτελούν αδιαπραγμάτευτες σταθερές, προκειμένου η χώρα μας να προχωρήσει σε συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής προκοπής. Τα διχαστικά δημοψηφίσματα δεν συμβάλλουν στην ανάγκη υπέρβασης κρίσεων, όταν δε υποκρύπτουν και ερωτήματα που αφορούν υπαρξιακές επιλογές για ένα έθνος, μπορεί να οδηγήσουν σε ολέθρια αποτελέσματα. Αρκεί να θυμηθούμε τι ακολούθησε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015».

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...