Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης

ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Την μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Ο Καλός Σαμαρείτης», που λειτουργεί υπό την Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, στη Νέα Φιλαδέλφεια επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει των Χριστουγέννων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και συνομίλησε με τους ηλικιωμένους, ενώ συνεχάρη την Εκκλησία «για το εξαιρετικά σπουδαίο κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί αθόρυβα», όπως τόνισε.

«Κράτος και Εκκλησία πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά», επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εξήγησε πως «ο σκοπός είναι ένας και αυτός. Είναι πως θα μπορέσουμε στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα, να προσφέρουμε ικανοποιητικές κοινωνικές υπηρεσίες. Πως θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την κοινωνική συνοχή και – όπως πολύ σωστά είπατε – πως θα μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε την χαμένη εμπιστοσύνη».

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, Σεβασμιότατε, επισκέπτομαι, σήμερα, τη Μητρόπολη Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας και αυτό το σπουδαίο Ίδρυμα, το οποίο, εδώ και δεκαετίες, επιτελεί ένα πάρα πολύ σπουδαίο κοινωνικό έργο, φροντίζοντας με περίσσευμα καρδιάς και αγάπης – όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω – ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, οι οποίοι βρίσκουν εδώ σε αυτήν τη στέγη ένα αποκούμπι και μια ελπίδα να ξαναδούν τη ζωή μέσα από μια διαφορετική ματιά.

Θέλω στο πρόσωπο του Σεβασμιότατου, να συγχαρώ την Εκκλησία της Ελλάδος για το εξαιρετικά σπουδαίο κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί. Το επιτελεί αθόρυβα. Το επιτελεί πλαισιωμένη, όχι μόνο από κληρικούς, αλλά και από πάρα πολλούς εθελοντές, που καθημερινά υποστηρίζουν τις εκατοντάδες δομές της Εκκλησίας, προσθέτοντας σημαντικό περίσσευμα αγάπης για να κρατιέται η κοινωνική συνοχή στη χώρα μας.

Θέλω και πάλι να σας συγχαρώ για τη δουλειά σας. Και να επαναλάβω ότι το Κράτος και η Εκκλησία πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά, γιατί ο σκοπός είναι ένας και αυτός.

Είναι πως θα μπορέσουμε στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα, να προσφέρουμε ικανοποιητικές κοινωνικές υπηρεσίες.

Πως θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την κοινωνική συνοχή και – όπως πολύ σωστά είπατε – πως θα μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε την χαμένη εμπιστοσύνη, η οποία πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε προσπάθειας ανόρθωσης της χώρας.

Εδώ, λοιπόν, από τη φιλόξενη Μητρόπολή σας, να σας ευχηθώ Χρόνια Πολλά, για τις Άγιες Ημέρες. Και το 2017 να είναι, πάνω από όλα, ένα καλό έτος για τη χώρα μας. Να είναι το έτος το οποίο θα σηματοδοτήσει την έξοδο της πατρίδας μας από αυτό τον εξαιρετικά επώδυνο εξαετή κύκλο ύφεσης, ανέχειας, αλλά και εθνικής ταπείνωσης, στον οποίο, δυστυχώς, έχουμε μπει».

Μητσοτάκης: Πρωθυπουργός της αιώνιας λιτότητας ο Τσίπρας

Για συστηματικό διχασμό του λαού κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι βάζει η χώρα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και δρομολογεί καινούργια μέτρα περικόπτοντας παράλληλα συντάξεις ενώ αυξάνει και τους φόρους.

Σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του αθηναϊκού πρακτορείου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως τον πρωθυπουργό της αιώνιας λιτότητας, ο οποίος και έχει καταδικάσει τη χώρα σε φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και οπισθοχώρησης.

Υπενθυμίζει πως από την πρώτη στιγμή είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να κλείσει την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τον κατηγορεί πως έχοντας στραμμένο το βλέμμα του στο εσωτερικό ακροατήριο παίρνει περισσότερα μέτρα, με περισσότερους φόρους και περικοπές σε συντάξεις.

Επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές και υπογραμμίζει ότι  δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο, κάνοντας λόγο για «άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης» στην οποία, όπως λέει, αρνείται να συμμετάσχει.

Ακόμα, εμφανίζεται βέβαιος για νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές και τονίζει πως ακόμα και αν είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει την επόμενη μέρα μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν τον ενδιαφέρουν οι προεκλογικές συνεργασίες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται και στα θέματα ασφάλειας και τάξης επισημαίνοντας πως η εφαρμογή του νόμου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και για την οικονομική ευημερία.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...