Μοσκοβισί: Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να βγει από τα μνημόνια και σταθεί στα πόδια της

Συνάντηση ΕΕΤ με τον Επίτροπο Μοσκοβισί

«Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης παρέχει μια ευκαιρία στην Ελληνική Οικονομία να γυρίσει σελίδα μετά από μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας και να οικοδομήσει μια ισχυρή ανάκαμψη», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντηση του με αντιπροσωπία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στις Βρυξέλλες.

Ο Γάλλος, αφού δεσμεύτηκε να βοηθήσει την χώρα «να βγει από το πρόγραμμα και η χώρα να μπορεί να σταθεί και πάλι στα δυο της πόδια», τόνισε ότι η ανάκαμψη προϋποθέτει τη συνέχιση των προσπαθειών για την εξασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας,  «όπως η υλοποίηση της στρατηγικής για τα κόκκινα δάνεια, η διασφάλιση των καλύτερων διεθνών πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης και η εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου. Καλωσορίζω το γεγονός ότι υπάρχει η πρόθεση να ολοκληρωθούν τραπεζικές μεταρρυθμίσεις-κλειδιά και να επιλυθούν προκλήσεις που έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν».

Σειρά συναντήσεων της Ένωσης Τραπεζών στις Βρυξέλλες

Η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), που αποτελούταν από τον Πρόεδρο του Διοικητικού της Συμβουλίου  Νικόλαο Καραμούζη Προέδρο της Eurobank, το μέλος του Δ.Σ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη και Πρόεδρο της Attica Bank, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος,  Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΤ κ. Σταύρο Ιωάννου, τον Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς και μέλος της Επιτροπής Αγορών και Κεφαλαίων της ΕΕΤ κ. Αθανάσιο Αρβανίτη και τη Γενική Γραμματέα της ΕΕΤ κα Χαρούλα Απαλαγάκη, πραγματοποίησε σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων στις Βρυξέλλες.

Συνάντηση ΕΕΤ με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Η αντιπροσωπεία της ΕΕΤ είχε συνάντηση και με τον Επίτροπο για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων  της Κομισιόν,  Δημήτρη Αβραμόπουλο, και τον Εκπρόσωπο Τύπου της Επιτροπής  Μαργαρίτη Σχοινά. Νωρίτερα, η ΕΕΤ συναντήθηκε με ομάδα Ελλήνων Ευρωβουλευτών υπό το συντονισμό του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημητρίου Παπαδημούλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤ, σε όλες τις συναντήσεις συζητήθηκαν οι πρόσφατες θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, τις αγορές και το τραπεζικό σύστημα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Τονίστηκε όμως παράλληλα ότι οι προκλήσεις παραμένουν και είναι σημαντικές όπως κυρίως η ανάκτηση της επενδυτικής και καταθετικής εμπιστοσύνης, η απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές, η αύξηση της ρευστότητας και γενικότερα η επιστροφή σε υψηλό και σταθερό ρυθμό ανάπτυξης – κρίσιμη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων που κληροδότησε η κρίση.

Από την πλευρά τους, οι τραπεζίτες, τόνισαν στις συναντήσεις την ανάγκη να υλοποιηθούν με συνέπεια οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί με την πρόσφατη συμφωνία και να υλοποιηθούν χωρίς καθυστερήσεις οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα επιταχύνουν τη δημιουργία μια σύγχρονης ευρωπαϊκής ανταγωνιστικής οικονομίας και την επιστροφή σε αναπτυξιακή τροχιά και εκδήλωσε προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές την επιθυμία και διάθεση να συνεργαστεί στενά και σε επίπεδο επιμέρους επιτροπών και κοινοβουλίου προς την κατεύθυνση αυτή.

Όπως δήλωσε σχετικά, ο Πρόεδρος της ΕΕΤ Νικόλαος  Καραμούζης, «Η ΕΕΤ θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να καταθέτει προτάσεις και να συνεργάζεται με όλους τους φορείς με στόχο τη βελτίωση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης των αγορών στην προοπτική της χώρας, την ολοκληρωμένη ενημέρωση, την αύξηση των επενδύσεων, τον εξωστρεφή δυναμικό προσανατολισμό της οικονομίας, την ελεύθερη πρόσβαση στις αγορές και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, διότι αποτελούν ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υγιή ανάπτυξη του τραπεζικού κλάδου και την ικανότητά του να χρηματοδοτήσει την οικονομία».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/290574-Moskobisi-THa-boethesoyme-ten-Ellada-na-bgei-apo-ta-mnemonia-kai-stathei-sta-podia-tes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...