Στις Βρυξέλλες βρίσκεται πλέον ο Τζο Μπάιντεν για να συμμετάσχει στις συνόδους κορυφής για την Ουκρανία. Το ταξίδι του αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη, έχει ως στόχο την ευθυγράμμιση της στάσης της Δύσης στη Ρωσία και την επιβολή επιπλέον κυρώσεων στη Μόσχα, κάτι που όπως φαίνεται δεν βρίσκει σύμφωνη όλη την ευρωπαϊκή κοινότητα, ιδίως σε ενεργειακά ζητήματα.

Ο αμερικανός πρόεδρος θέλει να αποδείξει ότι δεν έχει εξαντληθεί η διεθνής εργαλειοθήκη των κυρώσεων και ότι το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την ανατολική του πτέρυγα.

Νέο πακέτο κυρώσεων

Νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν αύριο ένα νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος Ρώσων πολιτικών και ολιγαρχών. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ήταν καθ’ οδόν για τις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, της G7 και της ΕΕ, ο Σάλιβαν είπε επίσης ότι οι ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών αναμένεται να συμφωνήσουν αύριο να εφαρμόσουν μια «πρωτοβουλία» για να διασφαλίσουν ότι η Ρωσία δεν θα μπορέσει να παρακάμψει τις κυρώσεις που της έχουν ήδη επιβληθεί.

Επίσης, θα εξεταστούν διεξοδικά οι τρόποι με τους οποίους η Ουάσιγκτον μπορεί να συμβάλει στην ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης, μεταξύ άλλων και με αύξηση της μεταφοράς αμερικανικού LNG, αλλά και τρόποι περαιτέρω αμυντικής ενίσχυσης της Ουκρανίας. Είμαστε πανέτοιμοι και αποφασισμένοι, θα πει ο πρόεδρος Μπάιντεν, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον κίνδυνο της Ρωσίας.

in.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...