Μπαγιάτικο ψωμί; Όχι πια! Tips για τραγανό ψωμί ακόμη και μετά από την 3η ημέρα
Όλοι έχουμε στο σπίτι μας ψωμί που περίσσεψε και έχει μπαγιατέψει . Πλέον μπορούμε να επαναφέρουμε το ψωμάκι μας στην αρχική του τραγανότητα, απλά και γρήγορα !!!
Υλικά
- 1 ψωμί
- 1 βρεγμένη -στημένη καλά πετσέτα !
Εκτέλεση
- Παίρνουμε το ψωμάκι και το τυλίγουμε σε μια νωπή πετσέτα το βάζουμε στην σχάρα σε προθερμασμένο φούρνου στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι η πετσέτα να στεγνώσει καλά. Αυτό μπορεί να διαρκέσει και 20’. Το βλέπετε !
- Το ψωμάκι μας θα ξέρουμε ότι είναι έτοιμο όταν η πετσέτα έχει ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ. Αφού το βγάλουμε το αφήνουμε 2’ και μετά το κόβουμε !
- Έτσι το ψωμάκι μας θα είναι στην αρχική του κατάσταση ή σίγουρα πιο τραγανό και φρέσκο !
- η πετσέτα πρέπει να είναι 100% βαμβακερή ! Επίσης να έχετε το νου σας όταν είναι στο φούρνο
Πηγή: kontranews.gr