Μπακογιάννη σε οπαδούς μπάρμπεκιου: Η ανθρωπιά και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται

Αποστάσεις από τους «γαλάζιους» βουλευτές που τάχθηκαν υπέρ του μπάρμπεκιου που διοργανώθηκε έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης έλαβε την Τετάρτη η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη άφησε αιχμές για τις πολιτικές διαστάσεις που δόθηκαν στο συγκεκριμένο θέμα, κάνοντας λόγο για «πράξη μιας ανύπαρκτης οργάνωσης που επιζητά πέντε λεπτά δημοσιότητας».

«Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις», υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό του Alpha.

Κάνοντας έμμεση αναφορά στα όσα είχαν δηλώσει ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα οι κύριοι Κυρανάκης και Πλεύρης, η ίδια είπε: «Έγινε μια κομματική αντιπαράθεση. Εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές, πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν. Ο κ. Γιαννούλης το έφερε στη Βουλή με άκομψο τρόπο, οπότε παρεξηγήθηκε αυτό που είπε και βγήκαν οι βουλευτές να αντικρούσουν κομματικά. Δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει την έλλειψη ανθρωπιάς».

cnn/gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...