Μπαρτσελόνα: Αρχίζουν οι μειώσεις μισθών σε όλους εξαιτίας του κορωνοϊού

Μπαρτσελόνα: Αρχίζουν οι μειώσεις μισθών σε όλους εξαιτίας του κορωνοϊού
Μπαρτσελόνα: Αρχίζουν οι μειώσεις μισθών σε όλους εξαιτίας του κορωνοϊού

Οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα έχουν αρχίσει τη διαδικασία για τη μείωση των μισθών σε παίκτες, προπονητές και μη αθλητικό προσωπικό, προκειμένου να υπάρξει προσαρμογή στις τεράστιες οικονομικές απώλειες που υπέστησαν οι Καταλανοί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως δήλωσε σήμερα πηγή της Μπαρτσελόνα.

Το προσωπικό έχει ενημερωθεί από τους «μπλαουγκράνα» για την ανάγκη μείωσης του κόστους, καθώς ο σύλλογος κατέγραψε ζημία 97.000.000 ευρώ στην ετήσια οικονομική έκθεσή του, η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. Η εν λόγω πηγή συμπλήρωσε ότι έχει ζητηθεί από τους υπαλλήλους του συλλόγου, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι ποδοσφαιριστές, να ορίσουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες έναν εκπρόσωπο που θα τους αντιπροσωπεύσει στις διαπραγματεύσεις για τις αλλαγές στους μισθούς τους.

Από τον Μάρτιο, όταν άρχισε η πανδημία, η Μπαρτσελόνα έχει υποχρεωθεί να δώσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της χωρίς θεατές, με συνέπεια να μην υπάρχουν έσοδα από πωλήσεις εισιτηρίων.

Επίσης, έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα και τα έσοδα από τις πωλήσεις αναμνηστικών και τις περιηγήσεις στο στάδιο και το μουσείο του συλλόγου, εξαιτίας της τεράστιας πτώσης στον τουρισμό στη Βαρκελώνη.

Τα οικονομικά της Μπαρτσελόνα δείχνουν μια πτώση 14% στα έσοδα σε σχέση με την περυσινή χρονιά και τον διπλασιασμό του καθαρού χρέους της, το οποίο ανέρχεται στα 488.000.000 ευρώ.

Ο σύλλογος επέβαλε στο τέλος του Μαρτίου εξαιτίας της πανδημίας προσωρινή μείωση αποδοχών κατά 70%, η οποία κράτησε έως τον Ιούνιο, όταν τελείωσε και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ισπανία.

Μπαρτσελόνα: Πούλησε για να μειώσει τη χασούρα

Οι οικονομικοί… μπελάδες της Μπαρτσελόνα οδήγησαν τον σύλλογο στο να παραχωρήσει παίκτες στη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, προκειμένου να… ελαφρύνει το μισθολόγιο των «μπλαουγκράνα». Έτσι, οι Λουίς Σουάρες, Ιβάν Ράκιτιτς και Αρτούρο Βιδάλ αποχώρησαν σχεδόν χωρίς αντίτιμο, ενώ παραχωρήθηκαν ο Αρτούρ Μέλο έναντι 72.000.000 ευρώ και ο Νέλσον Σεμέδο έναντι 30.000.000 ευρώ.

Στον αντίποδα, οι Καταλανοί απέκτησαν μόλις τρεις παίκτες, τους Μιραλέμ Πιάνιτς, Φρανσίσκο Τρινκάο και Σερτζίνιο Ντεστ, οι οποίοι κόστισαν συνολικά 112.000.000 ευρώ.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...