Μπλέξιμο και με την Τεχεράνη

 

ΣΕ όλη τη διάρκεια της απομόνωσης του Ιράν, η Ελλάδα κρατούσε ουδέτερη στάση σε αντίθεση με την Τουρκία που ενίσχυσε τους εμπορικούς της δεσμούς, φτάνοντας σε σημείο να σπάει συστηματικά το εμπάργκο.

ΤΩΡΑ έρχονται στην επιφάνεια δύο γεγονότα, τα οποία ενώ δεν σχετίζονται μεταξύ τους, μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο στην ελληνική κυβέρνηση.

ΜΕ εντολή της Τεχεράνης ένα δεξαμενόπλοιο Ιρανικών Συμφερόντων απέπλευσε από το Γιβραλτάρ με προορισμό το λιμάνι της Καλαμάτας.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι ότι η Αμερικανική Δικαιοσύνη έχει εκδώσει ένταλμα δέσμευσης του πλοίου.

ΑΥΤΟ σημαίνει ότι όταν το δεξαμενόπλοιο φτάσει στο λιμάνι της Καλαμάτας το αμερικανικό ένταλμα μπορεί να ενεργοποιηθεί και το πλοίο να κατασχεθεί.

ΜΙΑ τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας μας, με την Τεχεράνη.

ΕΝΑ δεύτερο γεγονός αφορά αποκαλύψεις ναυτιλιακών ενημερωτικών σελίδων που συνδέονται άμεσα με τους Αμερικανούς, που κάνουν λόγο για παράνομη μεταφορά υγροποιημένου αερίου από το Ιράν, με πέντε πλοία που ανήκουν σε Έλληνα εφοπλιστή.

ΟΠΩΣ αντιλαμβάνεστε υπάρχει κίνδυνος να μπλέξουμε και με τους Ιρανούς και με τους Αμερικανούς σε μια περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις της Τεχεράνης με την Ουάσινγκτον βρίσκονται στο κόκκινο.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...