Ο Δρ Albert Bourla, επικεφαλής της Pfizer, δήλωσε πως θα απαιτούνται ετήσιες δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, προκειμένου να διατηρηθεί ένα “πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας”.

Ο επικεφαλής της Pfizer, μάλιστα, έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις στο BBC πριν από την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

Ο Albert Bourla, ο οποίος ηγείται του κορυφαίου προμηθευτή εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στη συνέντευξή του ότι θα χρειαστούν συμπληρωματικά εμβόλια για τα επόμενα χρόνια. Ο επικεφαλής της εταιρείας, ωστόσο αρνήθηκε ότι επωφελήθηκε από τις πωλήσεις των εμβολίων καθώς σύμφωνα με τον ίδιο το κάθε ένα πωλείται για περίπου όσο ένα “φαγητό σε πακέτο”.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Pfizer ανακοίνωσε ότι ήλπιζε να παρασκευάσει 180.000 δόσεις έως το τέλος του έτους και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του επόμενου έτους, από τις οποίες 21 εκατομμύρια κατά το πρώτο μισό του 2022.

“Μπορούμε αμέσως τώρα να δεσμευτούμε για 80 εκατομμύρια δόσεις… χάρη στη μονάδα παραγωγής μας”, δήλωσε ο Μπουρλά.

Ο Μπουρλά είπε επίσης ότι είναι πεπεισμένος πως το φάρμακο, που έχει την εμπορική ονομασία Paxlovid, δεν θα επηρεαστεί από την παραλλαγή Όμικρον.

“Τα καλά νέα όσον αφορά τη θεραπεία μας, σχεδιάστηκε με αυτό το μυαλό, σχεδιάστηκε με το γεγονός ότι οι περισσότερες μεταλλάξεις έρχονται σε αιχμές. Έτσι αυτό μου εμπνέει εμπιστοσύνη ότι η θεραπεία δεν θα επηρεαστεί, η στοματική μας θεραπεία δεν θα επηρεαστεί από αυτόν τον ιό”.

Πρόσθεσε ότι η φαρμακοβιομηχανία θα γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα παραλλαγή μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Η Pfizer υπέβαλε αίτηση για κατεπείγουσα έγκριση του Paxlovid την περασμένη εβδομάδα μετά την αναφορά στοιχείων που δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό κατά 89% στην πρόληψη νοσηλειών ή θανάτων στα άτομα υψηλού κινδύνου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πλέον εξασφαλίσει επιπλέον 114 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Pfizer και Moderna που θα παραδοθούν τα επόμενα δύο χρόνια. Πριν από ένα χρόνο το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer-BioNTech.

Πηγή news247.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...