Μόλις κλείσει η συμφωνία, τα μέτρα υλοποιούνται άμεσα, λένε κυβερνητικές πηγές

Όλα τα προαπαιτούμενα μπορούν να κλείσουν, 10 ημέρες μετά την συμφωνία!  

Τα προαπαιτούμενα της β’ αξιολόγησης, μπορούν να κλείσουν μέσα σε δέκα ημέρες, απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι, στο δημοσίευμα του Bloomberg που αναπαράγεται «χωρίς μια στοιχειώδη, σχετική, ερώτηση προς τους αρμοδίους αν πράγματι ισχύει ή, αν ισχύει, γιατί συμβαίνει αυτό». Το ξένο μέσο, σε δημοσίευμά του,  ανέφερε πληροφορίες για την ύπαρξη  επιστολής του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου όπου φερόταν να παραδέχεται ότι δεν έχουν υλοποιηθεί το 70% των μέτρων. Όμως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Η αλήθεια είναι ότι το 33% με 35% των συμφωνηθέντων έχει υλοποιηθεί, ενώ ένα 40% βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησής του. Το αν διαφωνεί το Bloomberg ως προς τα ποσοστά δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα καθώς η υλοποίηση αυτών των συμφωνηθέντων είναι «θέμα ολίγων ημερών».

Είναι η φύση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, να μένουν συμφωνημένα θέματα πάνω στο τραπέζι, καθώς το ΔΝΤ και κατά συνέπεια οι Ευρωπαίοι δανειστές, διαπραγματεύονται «ανάμεσα σε φακέλους». Αυτό σημαίνει, ότι επειδή σημαντικό μέρος της συμφωνίας, αφορά τα δημοσιονομικά αποτελέσματα άλλων μέτρων, πρέπει να κλείσουν όλα, αλλιώς δεν κλείνει τίποτα!

Συγκεκριμένα, καλά πληροφορημένες πηγές, απαντούν στα σχετικά δημοσιεύματα, τονίζοντας ότι τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα αποτελούν τα «μεγάλα αγκάθια» καθώς αφορούν εργασιακά, δημοσιονομικά και ενεργειακά. Πράγματι αυτά παραμένουν ως εκκρεμότητες πάνω στο τραπέζι καθώς, όπως κατ’ επανάληψη, έχει τονίσει ο υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, «όπως σε όλες οι διαπραγματεύσεις, τον τελευταίο καιρό, τίποτα δεν είναι συμφωνημένο, μέχρι όλα να είναι συμφωνημένα». Και αυτό διότι «διάφοροι παίκτες ρίχνουν στο τραπέζι διάφορα ζητήματα, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα, μέχρι να δούμε το όλο πακέτο».

Η συμφωνία σ’ αυτά τα θέματα θα είναι προϊόν πολιτικής απόφασης, που θα επιλύσει γρήγορα και τις εκκρεμότητες. Πριν δυο μέρες, άλλωστε, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, είχε δηλώσει ότι «υπάρχουν οι οικονομικές αλλά και οι πολιτικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εταίρων μας στην Ευρώπη δεν επιθυμεί μια τεχνητή αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης».

Τέλος, αυτή η «σαλαμοποίηση» των μέτρων ενδεχομένος να ευνοεί κάποιους, σε καμία περίπτωση, όμως, τη χώρα και τους πολίτες της. Τα προαπαιτούμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «συγκοινωνούντα δοχεία». Και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «αυτό κάνει η κυβέρνηση».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...