Μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών ή πληρωμή των υπαλλήλων από 1η Ιουνίου

bb

Έπεσαν οι υπογραφές, στην ΚΥΑ, που κάνει υποχρεωτική την πληρωμή των μισθών του ιδιωτικού  τομέα , μόνο μέσω τραπεζών. Όσοι εργοδότες εντοπιστούν από το ΣΕΠΕ, να πληρώνουν μετρητά θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.Σύμφωνα με τα αρμόδια υπουργεία, υπεγράφη  η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου και του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 1η Ιουνίου 2017, με την οποία καθιερώνεται η υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών.

Σε εργοδότες που τυχόν παραβούν την υποχρέωση καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό τους, θα επιβάλλονται κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Η καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους θα περιορίσει φαινόμενα μη καταβολής αποδοχών, δίνοντας τη δυνατότητα για πιο αποτελεσματικό έλεγχο και καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/284578-Mono-meso-trapezikon-logariasmon-e-plerome-ton-ypallelon-apo-1e-Ioynioy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...