Μ.Ζαμπάρας-Φορολογικό:Πολιτική επιλογή να στοχοποιούνται οι μικροί και να μένουν στο απυρόβλητο οι μεγάλοι

Σημεία της ομιλίας του Μίλτου Ζαμπάρα στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο των ελεύθερων επαγγελματιών

Ο βουλευτής στην αρχή της ομιλίας του έκανε αναφορά στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Για το νομοσχέδιο, ξεκίνησε στηλιτεύοντας την κυβέρνηση για την άρνηση της να συμμετέχει σε διαβούλευση με τους φορείς που πλήττονται από το φορολογικό νομοσχέδιο τονίζοντας: «Εγώ όλο αυτό το διάστημα στην περιφέρεια μου στην  Αιτωλοακαρνανία συναντώ φορείς που με αγωνία με ρωτούν γιατί τους θεωρείτε όλους συλλήβδην φοροφυγάδες. Έχετε αποφασίσει να κυβερνάτε χωρίς να υπολογίζετε κανέναν και χωρίς να μπαίνετε σε συζήτηση με καμία κοινωνική ομάδα στην οποία απευθύνονται τα νομοσχέδια σας». 

Η κυβέρνηση επιλέγει την λογική του κοινωνικού αυτοματισμού για να στρέψει την μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη. Το έκανε παλιότερα και με τους δημοσίους υπαλλήλους που τους στοχοποίησε για την οικονομική καταστροφή της χώρας, αλλά μετά θυμήθηκε ότι ήταν ήρωες που έσωζαν ανθρώπινες ζωές στην πανδημία. Το ίδιο  κάνει τώρα στοχοποιώντας τους ελεύθερους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες.

Στην συνέχεια ο Μίλτος Ζαμπάρας αναφέρθηκε στην επιλογή της κυβέρνησης να μην φορολογεί τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων αφού επέλεξε τον κατώτατο φορολογικό συντελεστή που επιτάσσει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός (δηλαδή 33%) και περιόρισε την εφαρμογή του μόνο στο 2022 και όχι στο 2023. 

Ο βουλευτής τόνισε: «Είναι πολιτική επιλογή να στοχοποιείς τον μικρό και να αφήνεις στο απυρόβλητο τον μεγάλο, είναι πολιτική επιλογή να δημιουργείς υπερπλεονάσματα, είναι πολιτική επιλογή να δημιουργείς αντιπαραθέσεις μεταξύ κοινωνικών ομάδων για να καλύψεις την εύνοια σου στις μεγάλες επιχειρήσεις που αισχροκερδούν, είναι πολιτική να οδηγείς στο κλείσιμο τους μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες γιατί «οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πάρα πολύ μικρές για να διασωθούν» όπως έχει πει και ο κ. Γεωργιάδης πριν λίγο καιρό, επιβεβαιώνοντας το σχέδιο Πισσαρίδη»Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...