Ανοικτή Επιστολή προς τους γονείς από την πρόεδρο της ΚΕΔΝ Μαρίας Ζιαμπάρα με αφορμή την λειτουργία πλέον των ΚΔΑΠ σε απογευματινή βάρδια.

Για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας από τη 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η νέα χρονιά με τη βαθιά πίστη ότι θα είναι μια ακόμα εποικοδομητική και δημιουργική χρονιά για όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Η πίστη αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι καταφέραμε σε πρώτο επίπεδο να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αιφνιδιαστικά προέκυψαν μετά τον αποκλεισμό από το πρόγραμμα παρά πολλών οικογενειών που πληρούσαν όλες τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις.

Παιδιά που για αρκετά χρόνια απολάμβαναν το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας έχουν βρεθεί εκτός του προγράμματος. Οικογένειες που είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους όπως κάθε χρόνο φέτος για πρώτη φορά βρέθηκαν εκτός των δομών.
Η ανατροπή αυτή επηρέαζε άμεσα και τον προγραμματισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας (ΚΕΔΝ). Ωστόσο με τη στενή συνεργασία και την προσωπική στήριξη του δημάρχου κ. Βασίλη Γκίζα, την αμέριστη στήριξη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, με την υπεύθυνη στάση των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και την ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης βρέθηκε η καλύτερη δυνατή λύση, ώστε τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά με όλο το επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό των δομών.
Η λύση αυτή δεν μας εφησυχάζει.

Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό την άσκηση πίεσης και διεκδικούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει ο άδικος αποκλεισμός των οικογενειών από το πρόγραμμα. Ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση θα κάνει δεκτό το δίκαιο αίτημα και σύντομα τα παιδιά που έχουν αποκλειστεί θα επιστρέψουν στις δομές παρακολουθώντας το πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων σε ασφαλείς χώρους με την καθοδήγηση παιδαγωγικά καταρτισμένων εκπαιδευτών.
Από xθες 7 Σεπτεμβρίου 2020 τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας λειτουργούν σε απογευματινή βάρδια τηρώντας όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τους αρμόδιους φορείς και εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα προστασίας ώστε τα παιδιά να περνούν δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο τους.
Οι εργαζόμενοι με υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας και επαγγελματισμού θα συνεχίσουν να προσφέρουν ποιοτικές και καινοτόμες δράσεις στα παιδιά. Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΝ με υψηλό αίσθημα ευθύνης δεσμεύεται για την αποτελεσματική και χρηστή διαχείριση όλων των πόρων που διαθέτει η επιχείρηση.
Αγαπητοί γονείς,
Με τη συνεργασία όλων και τη δική σας στήριξη ευελπιστούμε και ευχόμαστε η νέα χρόνια να φέρει τα καλύτερα σε όλους, και πρωτίστως στα παιδιά.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΝ
Η Πρόεδρος
Μαρία Ζιαμπάρα



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...