Μ. Καλπουζάνη: «Ισχυρή κυβέρνηση… αυτοδύναμη Ελλάδα»

Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Οι πολίτες σε λίγες ημέρες από σήμερα θα κληθούν να αποφασίσουν για την νέα διακυβέρνηση του τόπου, για το νέο παραγωγικό μοντέλο, για εκείνους που θα κληθούν να μας εκπροσωπήσουν στην επόμενη και πρώτη μεταμνημονιακή Βουλή.

Μπροστά σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι θα πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η πατρίδα μας δεν έχει άλλα περιθώρια για πειραματισμούς και πισωγυρίσματα. Οι πολίτες δεν μπορούν να αντέξουν άλλη μια συλλογική απογοήτευση. Οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν την υπομονή να ξαναγίνουν στο ίδιο έργο θεατές. Η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή Κυβέρνηση για να μπορέσει να γίνει και πάλι αυτοδύναμη.

Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει ένα εξωστρεφές και δίκαιο παραγωγικό μοντέλο. Που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και που θα αξιοποιεί και θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής Οικονομίας.

Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει επιστροφή των νέων ανθρώπων από το εξωτερικό ξανά πίσω στις εστίες τους, δίνοντας τους κίνητρα να επιχειρήσουν, να εργαστούν και να προκόψουν.

Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει κρατικούς θεσμούς που λειτουργούν και που σέβονται τόσο τον πολίτη όσο και τον ιστορικό τους ρόλο. Με ένα κράτος που δεν θα στρέφεται εναντίον του πολίτη αλλά θα τον υπηρετεί στην πράξη. Μια Δικαιοσύνη που δεν θα εκβιάζεται από κανένα ιδιωτικό ή μικροπολιτικό συμφέρον αλλά θα λειτουργεί ανεξάρτητα επιτελώντας στο ακέραιο την αποστολή της.

Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει ανοικτός ορίζοντας τετραετούς διακυβέρνησης. Με μια ισχυρή Κυβέρνηση που θα μπορεί να ψηφίσει και να υλοποιήσει τις μεγάλες διοικητικές και θεσμικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος. Με εμπροσθοβαρείς μεταρρυθμίσεις και με μεγάλα επενδυτικά σχέδια, όπως το Ελληνικό, που δεν μπορούν άλλο να μένουν στο συρτάρι.

Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει αναγέννηση της υπαίθρου. Με ουσιαστικές χρηματοδοτήσεις σε έργα υποδομών και αγροτικής εξωστρέφειας. Η Αιτωλοακαρνανία ειδικά, μπορεί να αποτελέσει νομό-πιλότο για ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς διαθέτει πληθώρα αγροτικών προϊόντων, κομβική γεωγραφική θέση και άξιο ανθρώπινο δυναμικό που όλα μαζί μπορούν να συνδυαστούν με άκρως παραγωγικό τρόπο προς όφελος όλων μας.

Στις 7 Ιουλίου, οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής αλλαγής και να αφήσουν μια για πάντα πίσω τους τον λαϊκισμό, το ψέμα, την ανικανότητα και την ιδεοληψία όσων απέτυχαν να ασκήσουν δημόσια εξουσία.

Στις 7 Ιουλίου δείχνουμε σε όλους τι θα πει ισχυρή διακυβέρνηση. Δείχνουμε σε όλους τι θα πει αυτοδύναμη Ελλάδα!

Μαρία Καλπουζάνη
Διεθνολόγος-Οικονομολόγος
Νέα Δημοκρατία



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...