Σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλoακαρνανίας μετά την αναγγελία εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Η Αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Σαλμά, ως επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 επισκέφθηκε περιοχές της Δ.Ε. Παλαίρου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας όπου εκτελούνται εντατικές εργασίες καθαρισμού υδατορεμάτων. Ακολούθως, μετέβη στην Εθνική Οδό Αμφιλοχίας – Άρτας και ειδικότερα στο ύψος του Μενιδίου, όπου επίσης πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού της βλάστησης από τα πρανή του οδοστρώματος.

Σήμερα Παρασκευή 26/11, η Μαρία Σαλμά βρίσκεται στην Δ.Ε. Ινάχου του Δήμου Αμφιλοχίας, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν εκδηλωθεί στην Π.Ε. Αιτωλ/νίας κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα. Η επίσκεψη στην ορεινή περιοχή του Ινάχου πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκτίμησης της κατάστασης σημείων επικινδυνότητας, με σκοπό την έγκαιρη παρέμβαση σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

Σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου ν’ αντιμετωπισθούν άμεσα κι αποτελεσματικά προβλήματα που ενδέχεται να προκληθούν εξ’ αιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στο πλαίσιο της πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη καθαρισμοί υδατορεμάτων σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, ενώ η Πολιτική Προστασία είναι έτοιμη να παρέμβει εάν απαιτηθεί» .



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...