Νέα ερευνα: Ψηλότεροι, μεγαλύτεροι και πιο πεινασμένοι θα είμαστε στο μέλλον…

bb

Νέα ερευνα: Ψηλότεροι, μεγαλύτεροι και πιο πεινασμένοι θα είμαστε στο μέλλον…

Ο πλανήτης αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες μια από τις οποίες είναι ότι πρέπει να… ταΐζει 7,6 δισεκατομμύρια στόματα. Αλλά τι θα συμβεί όταν ο πληθυσμός φτάσει τα 9 δισεκατομμύρια σε λίγες δεκαετίες;

Η κατάσταση μάλιστα προβλέπεται ακόμα… χειρότερη γιατί γινόμαστε όλο και πιο πεινασμένοι από γενιά σε γενιά, σύμφωνα με νέα μελέτη από Νορβηγούς επιστήμονες.

«Θα είναι πιο δύσκολο να ταΐσουμε 9 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2050 από ό, τι θα ήταν σήμερα», εξήγησε ο Γκίμπραν Βίτα, ερευνητής στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας και συγγραφέας της .

Για τη μελέτη, οι ερευνητές συνέκριναν τους ενήλικες ανθρώπους από το 1975 και το 2014 από 186 χώρες. Στη μελέτη τους κατέληξαν ότι ο μέσος άνθρωπος το 2014 ήταν 14% βαρύτερος από τον αντίστοιχο του 1975. Ήταν επίσης 1,3% ψηλότερος και απαιτούσε 6,1% περισσότερη ενέργεια από εκείνη ενός ανθρώπου της δεκαετίας του ’70.

«Ένας μέσος παγκόσμιος ενήλικας κατανάλωσε 2.465 θερμίδες την ημέρα το 1975», εξήγησε ο Βίτα. «Το 2014, ο μέσος ενήλικας κατανάλωσε 2.615 θερμίδες.» Πέρα από αυτό, ο πληθυσμός των ανθρώπων του 2014 ήταν επίσης μεγαλύτερος ηλικιακά, κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι του 2014 ζούσαν 6,2% περισσότερο απ΄ότι το 1975″. Έτσι, μετά από 40 χρόνια, οι άνθρωποι έγιναν μεγαλύτεροι σε ύψος πιο πεινασμένοι και ζούσαν περισσότερο από πριν.

Η νέα έρευνα υποδηλώνει ότι τα επίπεδα ενέργειας κάθε άλλο παρά σταθερό είναι και θα είναι. Οι μεγαλύτεροι άνθρωποι, σύμφωνα με το perierga, θα χρειαστούν ένα μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού για να επιβιώσουν τόσο εξαιτίας του μεγαλύτερου μεγέθους τους όσο και του μεγαλύτερου προσδόκιμου ζωής τους.

Υποθέτοντας ότι αυτά τα νούμερα δεν θα παραμείνουν ποτέ σταθερά είναι άξιο απορίας τι θα περιμένουμε τις επόμενες δεκαετίας…

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/347160-Nea-ereyna-PSeloteroi-megalyteroi-kai-pio-peinasmenoi-tha-eimaste-sto-mellon ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...