Νέα ρύθμιση 120 δόσεων και κούρεμα οφειλής στα ασφαλιστικά ταμεία, προανήγγειλε η Έφη Αχτσιόγλου

Νέα ρύθμιση 120 δόσεων και κούρεμα οφειλής στα ασφαλιστικά ταμεία, προανήγγειλε η Έφη Αχτσιόγλου

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα τεθεί σε εφαρμογή το σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο θα περιλαμβάνει 120 δόσεις και κούρεμα της βασικής οφειλής, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Οι λεπτομέρειες «θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα» και σκοπός του σχήματος, όπως ανέφερε, είναι «να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οφειλέτες να ρυθμίσουν και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους». «Θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες»,τόνισε.

Ακόμη, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι η δέσμευση για την αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Επίσης, η υπουργός υπογράμμισε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι «η έξοδος από τα μνημόνια να μετουσιωθεί άμεσα σε βελτίωση του εισοδήματος και της ζωής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας». «Είμαι βέβαιη ότι όσο περισσότερο θα ανταποκρινόμαστε στο χρέος αυτό, τόσο περισσότερο θα τονώνονται οι δεσμοί μας με την κοινωνία, πράγμα που θα αποτυπωθεί στις εκλογές», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενη στην υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου για το δήμο της Αθήνας, σημείωσε: «Έχει περπατήσει κάθε γωνιά της Αθήνας, όχι τώρα, επειδή πρέπει, όχι επειδή είναι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά γιατί είναι κομμάτι της πόλης».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/349810-Nea-rythmise-120-doseon-kai-koyrema-opheiles-sta-asphalistika-tameia-proaneggeile-e-Ephe-Achtsiogloy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...