Νέες επιτυχίες για το στίβο της Ναυπακτίας! 8ος Πανελληνιονίκης ο Χρήστος Φούντας στο δρόμο 3000μ. Στιπλ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων 2012!

Με επιτυχία πραγματοποίησε ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου -1 Ιουλίου 2012, στο Δημοτικό Στάδιο Λάρισας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων  – Νεανίδων (γεννηθέντες το 1993 και 1994) με τη συμμετοχή 600 και πλέον αθλητών/τριών από 100 σωματεία από όλη την χώρα.

Στους παραπάνω αγώνες έλαβε μέρος και ο «Ναυπακτιακός Γυμναστικός Σύλλογος» με τον αθλητή Χρήστο Φούντα του Νικολάου, μαθητή του 1ου Λυκείου της πόλης μας, ο οποίος στον τελικό του αγώνα δρόμου 3000μ. Στιπλ με επίδοση 10΄45΄΄32, κατέλαβε την 8η θέση.

Η συμμετοχή του Χρήστου Φούντα στους αγώνες αυτούς είχε ως κύριο σκοπό την απόκτηση αγωνιστικών εμπειριών στο παραπάνω αγώνισμα της ηλικιακής κατηγορίας των εφήβων, στην οποία θα συμμετέχει κατά την νέα αγωνιστική περίοδο 2013.

Η επίδοση αυτή, που αποτελεί και ατομικό του ρεκόρ στο αγώνισμα (έτρεξε για πρώτη φορά τριάρι στιπλ), τον κατατάσσει 3ο μεταξύ των νέων αθλητών (γεννηθέντων το 1995) που φέτος αγωνίστηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ηλικιακή κατηγορία των Εφήβων. Για τον Χρήστο αυτή είναι η δεύτερη πιο σημαντική αγωνιστική επιτυχία της τρέχουσας περιόδου (μετά την συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων 2012 και την κατάκτηση της 5ης θέσης στο δρόμο 2000μ. Στίπλ). Η πορεία του Χρήστου Φούντα, ο οποίος μόλις δυόμιση χρόνο πριν ξεκίνησε να προπονείται συστηματικά με τούς Δρόμους ημιαντοχής και αντοχής, υπόσχεται και άλλες διακρίσεις στο μέλλον.

Τα συγχαρητήρια αξίζουν πάνω από όλα στον ίδιο αλλά και στους γονείς του και τον προπονητή του Ναυπακτιακού Γ.Σ. καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Νίκο Μελίστα.

Τέτοιες επιτυχίες θα πρέπει, αν μη τι άλλο, να ωθήσουν τους υπεύθυνους της ανάπτυξης του αθλητισμού της πόλης μας να στηρίξουν ηθικά και υλικά την προσπάθεια της Διοίκησης του Ναυπακτιακού Γ.Σ. για μόνιμη και σταθερή ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στον τόπο μας, έστω και υπό τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικά συνθήκες που υπάρχουν σήμερα,. καταβάλλοντας αποτελεσματικές προσπάθειες για τη δημιουργία κατάλληλων και σύγχρονων υποδομών για τα αγωνίσματα του στίβου στο «Παπαχαραλάμπειο» Εθνικό Στάδιο. Είναι βέβαιο ότι στην πόλη μας υπάρχουν οι δυνατότητες μαζικοποίησης στην ενασχόληση της νεολαίας με τον κλασικό αθλητισμό (μετά και την, πριν από λίγες μόνο ημέρες, επιτυχημένη 2η διοργάνωση των Παπαχαραλάμπειων Αγώνων Στίβου με περισσότερες από 100 συμμετοχές μαθητών από τα σχολεία της πόλης μας) και μέσα απ’ αυτήν η εξασφάλιση διαρκής αξιοπρεπής παρουσίας της Ναυπακτίας σε επίπεδο πανελλήνιων αγώνων. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, αν ενεργοποιηθεί η βούληση των αρμοδίων του αθλητισμού της πόλης μας στο να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν τις υποδομές που κρίνονται απαραίτητες για τον παραπάνω σκοπό.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ναι..
    να δώσουμε 280.000 Ε για να φτιάξουμε ταρτάν στο Στάδιο και να ασχολούνται 15 παιδιά, όταν υπάρχει έλλειψη σε βασικές υποδομές άλλων πιο δημοφιλών αθλημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...