-Σχολιάζει ο Θωμάς Παναγιωτόπουλος

Γύρω στο 2010 δύο φίλοι δεκαοχτάχρονοι από τη Ναύπακτο, ζώντας κάτω από δύσκολες και διαφορετικές συνθήκες, προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και να δώσουν λύση στα προβλήματά τους. Μόνη διέξοδος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ο Κωνσταντίνος  πετυχαίνει  στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Θυμωμένος όμως από το σκληρό πρόσωπο της επαρχίας, απορρίπτει  οποιονδήποτε και οτιδήποτε σχετίζεται με τη γενέτειρά του. Είναι αποφασισμένος να ζήσει για πάντα στην Αθήνα.

Στον αντίποδα  ακριβώς,  ο Φώτης. Είναι ερωτευμένος  όχι μόνο με την πόλη του, αλλά και με μια κοπέλα, η οποία ανήκει στην ελίτ της τοπικής κοινωνίας. Ο μόνος τρόπος για να γίνει ισάξιός της είναι να γίνει ιατρός. Αντί για ιατρός όμως γίνεται … «δασκαλάκος».

Συγκάτοικοι στην Αθήνα, θα βιώσουν τα δύο διαφορετικά πρόσωπα αυτής της πόλης. Τα σχέδια τους θα ανατραπούν στο έπακρο, ύστερα από  ένα αναπάντεχο και δυσάρεστο γεγονός. Αυτό θα πυροδοτήσει και την εσωτερική τους λύτρωση από τα χρόνια βραχυκυκλώματά τους,  προκαλώντας μια αλλιώτικη θέαση της ζωής.

ΣΧΟΛΙΟ ΘΩΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

  Η Γιάννα Καραμάνου, γνωστή ως τώρα στην πόλη μας ως αρθρογράφος, κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΘΕΑΣΗ». Είναι νουβέλα, με έμφαση στο ψυχογράφημα των προσώπων. Απεικονίζει την κοινωνία της Ναυπάκτου στην εποχή μας και μέσα σ΄αυτήν τρεις χαρακτήρες με διαφορετική αφετηρία και διαδρομή.

 Η συγγραφέας με καταπληκτικό τρόπο ρίχνει όλο το βάρος στην ηθογράφηση και ψυχογράφηση της κοινωνίας μας. Ταυτόχρονα, φωτίζει έντεχνα τους πρωταγωνιστές του έργου που είναι συμμαθητές, συμπολίτες και φίλοι.

Κρατά σε διαρκή αγωνία τον αναγνώστη, περιμένοντας τη συνέχεια…

Άψογο πνευματικό έργο της συγγραφέως που διαθέτει έντονη παρατηρητικότητα στις ανθρώπινες σχέσεις. Έχει τον λόγο και τον χειρίζεται τέλεια, δίνοντάς μας εικόνες που πραγματικά σαγηνεύουν τον αναγνώστη.

Καλοτάξιδο!

Είναι φανερό ότι κάτι καινούριο έχει γεννηθεί… αξίζει να το διαβάσουμε…



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...