Νέο προκλητικό δημοσίευμα από τους Financial Times

Νέο προκλητικό δημοσίευμα από τους Financial Times
Τη σύσταση ειδικής ομάδας στο υπουργείο οικονομικών της Γερμανίας, η οποία έχει ως αντικείμενο την άμυνα της χώρας και της ευρωζώνης, σε περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Α. Μέρκελ η εφημερίδα τονίζει ότι εξετάζονται οι συνέπειες που θα έχει μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και γίνονται υπολογισμοί για την αποτροπή ενός φαινομένου ντόμινο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κυβέρνηση αρνείται ότι καταρτίζεται ένα τέτοιο σχέδιο, ωστόσοη σύσταση της ομάδας εργασίας δείχνει ότι Σόιμπλε και Μέρκελ θέλουν να είναι προετοιμασμένοι για ένα αρνητικό σενάριο. Όπως αναφέρουν οι FTD αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, πιθανώς η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία αλλά και η Γαλλία θα δεχθούν πίεση από τις αγορές.

Η δεκαμελής ομάδα εργασίας συνεδριάζει τακτικά και εμπιστευτικά και σε αυτή συμμετέχουν στελέχη από όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας του Υπουργείου Οικονομικών.

ΔΙΕΘΝΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...