Νίκος Νικολόπουλος: Οι πιο καλά αμειβόμενοι Έλληνες συνταξιούχοι είναι οι νεοδιορισθέντες στο ΕΣΡ…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΤΟΥ ΕΣΡ

Στους μισθούς των νέων μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος.

«Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για μένα, για την κ. Ανεμοδουρά πρώην πρόεδρο ΙΣΠ, αλλά και τους συνεργάτες  στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα η υπ. αριθμ. 215/12.12.2016 απάντηση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ν. Παππά στην με αρ. πρωτ. 1537/28/11/2016 ερώτηση που κατέθεσα στην Βουλή των Ελλήνων και με την οποία ζητούσα να πληροφορηθεί το Κοινοβούλιο και όλοι οι σκληρά εργαζόμενοι Έλληνες πολίτες, πόσο θα πληρώνουμε κάθε μήνα του ανεξάρτητους διορισμένους στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης», ανέφερε ο Νίκος Νικολόπουλος.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μπορεί σε αυτούς τους χρόνους των μνημονιακών παγετώνων, όπου ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης θεωρεί πως είναι πολυτέλεια ή σπατάλη να δώσουμε εφάπαξ 500-600 ευρώ στους πενομένους συνταξιούχους, να πληρώνουμε συνταξιούχους του «ρετιρέ», πολλές χιλιάδες -ίσως και 210 το χρόνο – για το μισό τους, για τα εκτός έδρας τους συν κάποια ποσά για τις λειτουργικές τους δαπάνες.

Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση πως ο Πρωθυπουργός, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθώς και οι άλλοι αρχηγοί δέχονται να πληρώνουν οι Έλληνες, βάσει της ΚΥΑ 17523/Ε1/3543 – ΦΕΚ940/Β/23.07/2002 στον συνταξιούχο Πρόεδρο του Α.Π.  για μηνιαίο μισθό 3.969,24 ΕΥΡΩ, ΣΤΟΝ Αντιπρόεδρο 3.247,56 ευρώ και στα μέλη του ΕΣΡ 1.082,82 ευρώ», πρόσθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

«Και επειδή ως φαίνεται δεν φτάνει η σύνταξη και  ο μισθός, για τούτο θα τους πληρώνουμε και μια ειδική κατ’ αποκοπή αποζημίωση για την κάλυψη πραγματικών δαπανών στις οποίες υποβάλλονται λόγω της φύσης του λειτουργήματος τους, η όποια έχει διαμορφωθεί στα 721.68 ευρώ

Τέλος, ενώ υπάρχουν τόσα δημόσια κτίρια κενά θα καταβάλλουμε για την πληρωμή του ενοικίου του κτιρίου του ΕΣΡ, το ποσό των 212.000 ευρώ.

Λυπάμαι, αλλά μετά από όλα αυτά, εκείνο που καταλαβαίνει ο μέσος Έλληνας που δεν μπορεί να διαφαλίσει ούτε τα αναγκαία προς τα ζην, είναι πως σε αυτή τη χώρα… υπάρχουν χρήματα, αλλά μόνο για λίγους!», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...