Νίκος Νικολόπουλος: Το «πάνω χέρι» του Κράτους και το «μακρύ χέρι» των εργολάβων…

bb

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΑΘΗΝΩΝ

Απάντηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, έλαβε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, για την επιβολή πρόσθετων διοδίων στην εθνική οδό Πατρών – Αθηνών.

Μετά την απάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ο Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο υπουργός Υποδομών σε κοινοβουλευτική ερώτησή μου, απάντησε ότι νόμιμα έχουν επιβληθεί πρόσθετα διόδια στην υπό ολοκλήρωση (;) εθνική οδό Πατρών- Αθηνών.

Εδώ γελάμε πικρόχολα… Μα, δεν υπέβαλα την ερώτηση για να πάρω την εν λόγω απάντηση. Πόσο δε, μάλλον όταν η «εισπρακτική νομιμότητα» που επικαλείται ο Υπουργός συγκρούεται με την «ανηθικότητα» μιας εσπευσμένης απόφασης για ένα έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί. Για μια εθνική οδό, συγκεκριμένα, που σε αρκετά σημεία της είναι ακόμη «καρμανιόλα» και δη λόγω και της εκτέλεσης του έργου.

Υποστηρίζει ο κ. υπουργός ότι έπραξε σύμφωνα με το νόμο 4072/2012, που ορίζει τις συμβατικές δεσμεύσεις αφ’ ενός του Κράτους και αφ’ ετέρου του παραχωρησιούχου και κατασκευαστή.

Κι εδώ γελάμε πικρόχολα… Οι αμφίπλευρες υποχρεώσεις τους έχουν παραβιασθεί χρονικά και αλλιώς πως και είναι κάτι φυσικά που δεν έχει σχέση με τους εποχούμενους.

Γιατί, λοιπόν, να είναι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν εσπευσμένα, με «αλμυρό» τρόπο, την δική τους ασυνέπεια; Εύλογο, σίγουρα, το ερώτημα, αλλά δυστυχώς τέτοιου είδους ερωτήματα μένουν αναπάντητα αφού η Πολιτεία που έχει το «πάνω χέρι» συμμορφώνεται, δυστυχώς, με το νόμο όταν είναι να εξυπηρετήσει το «μακρύ χέρι»  των εργολάβων…».

Πατήστε

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...