Νίκος Ψαρράς: Με παρενόχλησαν σεξουαλικά στα 23 μου χρόνια, το αντιμετώπισα ακαριαία

bb
Νίκος Ψαρράς: Με παρενόχλησαν σεξουαλικά στα 23 μου χρόνια, το αντιμετώπισα ακαριαία

Νίκος Ψαρράς: Με παρενόχλησαν σεξουαλικά στα 23 μου χρόνια, το αντιμετώπισα ακαριαία

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην δική του προσωπική εμπειρία για την σεξουαλική παρενόχληση

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα On time, ο Νίκος Ψαρράς.

Ο ηθοποιός, που πρόσφατα ενσάρκωσε τον ρόλο του Ιάσονα στο «Καφέ της Χαράς», μίλησε για τα επαγγελματικά του βήματα ενώ έκανε και μία προσωπική εξομολόγηση.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Νίκος Ψαρράς ήταν παρόν στο συμβάν που κατήγγειλε η Ζέτα Δούκα σχετικά με την λεκτική και σωματική κακοποίηση που βίωσε από τον Γιώργο Κιμούλη και φυσικά ο ίδιος την υποστήριξε δημόσια.

Έτσι ο Νίκος Ψαρράς αναφέρθηκε στην δική του προσωπική εμπειρία για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στα 23 του χρόνια από άνθρωπο του θεάτρου.

Είσαι 26 χρόνια στο θέατρο. Έχεις δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση;

«Μου έχει συμβεί, αλλά δεν είναι της παρούσης να το πω. Γιατί εγώ μπόρεσα να σταθώ στα πόδια μου, να το αντιμετωπίσω ακαριαία και να πω «κόφτο!». Εγώ το έκανα, παρόλο που ήμουν μόλις 23 χρονών. Δεν είναι όμως της παρούσης. Και αυτό γιατί εμένα δε με σημάδεψε. Με ενόχλησε εκείνη τη στιγμή, το αντιμετώπισα, τελείωσε. Εγώ έτσι είμαι όμως λόγω χαρακτήρα. Υπάρχουν άλλα παιδιά που δεν είναι και μπορεί να τους σημαδέψει μια ζωή. Υπάρχουν πολύ σοβαρές περιπτώσεις και τα θύματα καλά κάνουν και βγήκαν και βγαίνουν – έστω και τώρα – και τα καταγγέλλουν αυτά. Υπάρχουν πολύ σοβαρά τέτοιου είδους θέματα να ασχοληθούμε. Να τα ακούσουμε από τα θύματα και να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβούν. Αυτό πρέπει να είναι το μέλημά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός αποκάλυψε πως τρομοκρατείται και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί κάποιος να πειράξει τον γιο του.

«Τρομοκρατούμαι μόνο στην ιδέα ότι κάποιος μπορεί να πειράξει το παιδί μου. Γιατί εγώ και η γυναίκα μου τον μεγαλώνουμε –που τον έχουμε και έναν- σαν να είναι η ίδια μας η ψυχή. Ποιος θέλεις να πειράξει τη ψυχή σου; Ουδείς. Γι’ αυτό καταλαβαίνω τους πατεράδες που είναι πολύ θυμωμένοι και οργισμένοι με κάποιους που πείραξαν τα παιδιά τους. Πώς να μην είναι; Αυτό που προσπαθώ να κάνω μαζί με τη γυναίκα μου είναι να του μιλάμε, να μας εμπιστεύεται, να μην φοβάται να μας πει πράγματα. Αυτές τις ημέρες συνεχώς ακούμε για την παιδική παρενόχληση και σοκαριζόμαστε. Σήμερα ακούγαμε στις ειδήσεις ότι πρέπει από τριών ετών να αρχίσεις να μιλάς στο παιδί σου για τέτοια θέματα και σοκαρίστηκα.  Γιατί λες το παιδί μου είναι σε ασφαλές περιβάλλον. Από την άλλη ακούς στο ίδιο ρεπορτάζ ότι το 97% της παιδικής παρενόχλησης γίνεται από τον στενό οικογενειακό κύκλο και μένεις άφωνος».

Πηγή: kontranews.gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...