«Ναι» σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους λέει ο Ομπάμα

«Ναι» σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους λέει ο Ομπάμα
Λίγα 24ωρα πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Ομπάμα δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ του νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους. 
Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους -συντάσσεται δηλαδή με τη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Σύμφωνα με το Mega, ο ίδιος αξιωματούχος ζήτησε από τους Ευρωπαίους να συνεχίζουν να στηρίζουν την Ελλάδα, καθώς -όπως είπε- λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις και κάνει σκληρές μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία και η Ελλάδα θα αναλάβει -όπως είπε- νέα δέσμευση για τις μεταρρυθμίσεις, που είναι αναγκαίες στο πλαίσιο του προγράμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι εάν ο Μπαράκ Ομπάμα καταφέρει να επανεκλεγεί τότε θα επιχειρήσει να ξεκινήσει νέος διάλογος με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με στόχο να προστατεύσει το πρόγραμμα σταθερότητας των ΗΠA.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...