Ναι στους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων είπε η Γαλλία

Ναι στους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων είπε η Γαλλία
Το «πράσινο φως» για το νομοσχέδιο που θα νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών και θα τους επιτρέψει να υιοθετήσουν παιδιά άναψε η γαλλική κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία καθώς περισσότεροι από 1.000 δήμαρχοι και η Καθολική Εκκλησία θα συζητηθεί στο γαλλικό κοινοβούλιο τον Ιανουάριο. Η νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ των ομοφυλόφιλων ζευγαριών αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ να επεκτείνει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Ο Φρανσουά Ολάντε είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι το νέο νομοσχέδιο θα σημάνει «την πρόοδο όχι μόνο για το κάθε άτομο ξεχωριστά αλλά για ολόκληρη την κοινωνία».

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο επικεφαλής του γαλλικού συμβουλίου των Επισκόπων, καρδινάλιος Serge Dassault είπε ότι ο γάμος ομοφυλόφιλων αποτελεί την «μεγαλύτερη απάτη». Περισσότεροι από 1.000 δήμαρχοι έχουν υπογράψει μία αίτηση εναντίον των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ και έχουν πραγματοποιηθεί διαμαρτυρίες σε 75 πόλεις.

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...