Ναι στους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων είπε η Γαλλία

Ναι στους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων είπε η Γαλλία
Το «πράσινο φως» για το νομοσχέδιο που θα νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών και θα τους επιτρέψει να υιοθετήσουν παιδιά άναψε η γαλλική κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία καθώς περισσότεροι από 1.000 δήμαρχοι και η Καθολική Εκκλησία θα συζητηθεί στο γαλλικό κοινοβούλιο τον Ιανουάριο. Η νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ των ομοφυλόφιλων ζευγαριών αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ να επεκτείνει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Ο Φρανσουά Ολάντε είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι το νέο νομοσχέδιο θα σημάνει «την πρόοδο όχι μόνο για το κάθε άτομο ξεχωριστά αλλά για ολόκληρη την κοινωνία».

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο επικεφαλής του γαλλικού συμβουλίου των Επισκόπων, καρδινάλιος Serge Dassault είπε ότι ο γάμος ομοφυλόφιλων αποτελεί την «μεγαλύτερη απάτη». Περισσότεροι από 1.000 δήμαρχοι έχουν υπογράψει μία αίτηση εναντίον των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ και έχουν πραγματοποιηθεί διαμαρτυρίες σε 75 πόλεις.

ΕΥΡΩΠΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...