Eπιστολή διαμαρυρία με πολλαπλούς αποδέκτες,κυρίως όμως τον Περιφερειάρχη δυτ.Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη,αποστέλλουν κάτοικοι της περιοχής του οικισμού Χάνι Μπανιά,από το θόρυβο που προκαλεί η διέλευση οχημάτων στην ομώνυμη μεταλλική γέφυρα

Οι κάτοικοι αναφέρονται σε όλες αυτές τις ενέργειες που έχουν προβεί κατά καιρούς,ενώ προτείνουν παρεμβάσεις προκειμένου να μειωθεί ο θόρυβος από τη διέλευση.Να σημειωθεί,ότι το κατάστρωμα της γέφυρας αποτελείται από ξύλινα μέρη,τα οποία εφάπτονται πάνω στον μεταλλικό σκελετό της γέφυρας.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

κ. Περιφερειάρχα,

ως κάτοικοι του οικισμού ΧΑΝΙ ΜΠΑΝΙΑ έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα θορύβου που προκύπτει από τη ΓΕΦΛΥΡΑ  ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΕΥΗΝΟΥ.

Στείλαμε αίτημα την 28/06/20 τόσο σην υπηρεσία Τεχνικών  Εργων  Μεσολογγίου όσο και στην Δ/νση Περιβάλλοντος καθώς επίσης και στην Π.Δ.Ε.

Την 29/06/20  στον κον Μαυρομμάτη – Αντ/ρχη

Την 13/12/20 νέο αίτημα στην υπηρεσία Τεχνικών  Εργων

Με όλες της Υπηρεσίες υπήρξαν τηλεφωνικές συνομιλίες (Π.Δ.Ε. – ΓΡΑΦΕΙΟ κ. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ -ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ – Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ) και σχετικά e-mails που δεν απαντήθηκαν ως όφειλαν ακόμη μέχρι και σήμερα.

Από την Π.Δ.Ε. ανταποκρίθηκε ο κ. Καραβίδας (όπως μου εξήγησε είναι Δ/κος Υπάλληλος)  σε 4-5 τηλεφωνικές συνομιλίες έδειξε  ενδιαφέρον και κατανόηση για να βοηθήσει στην λύση του προβλήματος.

Απευθυνθήκαμε στους  Δημάρχους Θέρμου και Ναυπάκτου. Γνωρίζουν το πρόβλημα της Γέφυρας και του θορύβου  αλλά  είπαν ότι είναι  αρμοδιότητα τη Π.Δ.Ε.

Ζητήσαμε βοήθεια κια πληρώσαμε Μηχανολόγο-Μηχανικό για να μας δώσει προτάσεις για βελτίωση του θορύβου.  Εμείς έχουμε προτάσεις αλλά περιμένουμε τις προτάσεις των Τεχνικών Εργων.

Επειτα από όλα τα παραπάνω, τον Ιούνιο του 2021 ήρθε κλιμάκιο από το Μεσολόγγι – Τεχνικά Εργα η κ. ΖΟΡΜΠΑ και  Δ/ση  Περιβάλλοντος ο κ. ΜΠΛΑΧΟΥΡΑΣ .

Η κ. ΖΟΡΜΠΑ  αναγνώρισε το πρόβλημα  αλλά και μας δήλωσε ότι  η Γέφυρα  ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ  και  δεν μπορούν να κάνουν επεμβάσεις

Και σε επόμενη επίσκεψη στην περιοχή  (πρόβλημα δρόμου  Ναυπάκτου-Θέρμου) με αίτημα του Τοπικού Προέδρου για το πρόβλημα της Γέφυρας, έδωσε πάλο την απάντηση, ότι είναι του Στρατού και δεν μπορούν να επέμβουν.

Απάντηση γραπτή ή προφορική δεν έγινε.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι οτι για τις Γέφυρες  είναι υπεύθυνο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει παρεμβάσεις στη Γέφυρα (με άδεια του Στρατού?). Η προτελευταία  το 2016 με κόστος 28.000 e με ανάρτηση στη Διαύγεια. Για την παρέμβαση του Δεκεμβρίου του 2020 (είχε κλείσει η γέφυρα για 10 μέρες) δεν αναρτήθηκε στη Διαύγεια τόσο

για το κόστος όσο και για την μελέτη παραλαβή του έργου.(?)

Η μελέτη – κατασκευή  του 2016 με αποκλεισμό της διέλευσης των οχημάτων για 1 μήνα  δεν έγινε σωστά (παρέλαβε κάποιος υπεύθυνος το έργο απο το Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών όπως ορίζει ο Νόμος?)

Το Δεκέμβριο του 2020 έγεινε νέα παρέμβαση για 10 ημέρες  – με αποκλεισμό πάλι των οχημάτων – και το αποτέλεσμα ήταν χειρότερο απο πρίν.(ελέχθηκε η διόρθωση του έργου?)

Αποτέλεσμα = ότι  παρέμβαση έχει γίνει στη Γέφυρα Μπανιά  γίνεται  όχι για καλυτέρευση αλλά για να γίνει χειρότερη και να υποφέρουμε όλοι  οι κάτοικοι και όσοι έρχονται στην περιοχή και φεύγουν αρων-αρων.

Υπάρχουν πολλές και απλές λύσεις  απλές και με χαμηλο κόστος  και ταχύτητα εκτέλεσης που βοηθούν στην μείωση του ΘΟΡΥΒΟΥ. Επιτέλους κάποιος ας ασχοληθεί  με το όλο θέμα γιατί  έχουμε έρθει  σε όρια απελπισίας.

 Είμαστε Πολίτες αυτής της χώρας και ζητάμε από τους Αρμόδιους  τη διόρθωση και λύση του προβλήματος του ΘΟΡΥΒΟΥ βάσει του Νόμου.

Τέλος  αν δεν το γνωρίζετε, έχει γίνει μελέτη για την συγκεκριμένη γέφυρα από από το ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – Α. ΚΥΡΙΑΖΗΣ τον 2/2015 (https://core.ac.uk/download/38467471.pdf). Αρα δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για μελέτη.

Καθώς  έχουμε απο δικούς μας Μηχανικούς λύσεις για τη μείωση του θορύβου με κόστος χαμηλό και γρήγορη λύση.

Η αρμόδια Υπηρεσία – Τεχνικά Εργα – δεν έχει απαντήσει ως ώφειλε γραπτώς και με συγκεκριμένες προτάσεις στην Περιφέρεια, για βελτίωση του θορύβου μέχρι σήμερα.

Η πικρία των κατοικων είναι ότι η αρμόδια Υπηρεσια Τεχνικών Έργων εδώ και ένα χρόνο  δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ.

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για να βελτιωθεί το πρόβλημα.

Ηδη έχει περάσει ενας και πλέον χρόνος χωρίς να έχει γίνει κάτι και ένταση του θορύβου συνεχώς αυξάνεται.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο που αφιερώστε να διαβάσετε  την επιστολή και ζητούμε από σας την άμεση παρέμβασή σας για τη λύση του προβλήματος.

Γ. ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΣ

Κατοικοι Περιοχής



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...