ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ: Κοτρωνιάς:Στο πλευρό των πολιτών ο Δήμος – Συνεργείο του δήμου απεγκλώβισε οικογένεια στα Κρυονέρια. Συνεχής ενημέρωση

ΣΥΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 

Ο Θ. Κοτρωνιάς μίλησε στο Nafpaktianews.gr για την κατάσταση στην Ορεινή Ναυπακτία και επιβεβαιώνει  τον απεγκλωβισμό της οικογένειας από την ορεινή Ναυπακτία όπως σας μετέδωσε (Δείτε Εδώ) το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Nafpaktia news.gr πριν λίγη ώρα. Το περιστατικό συνέβη Κρυονέρια Ναυπακτίας στις 17:15 και βοήθεια στην οικογένεια πρόσφερε μισθωμένο μηχάνημα έργου  του Δήμου Ναυπακτίας το οποίο μετέφερε την οικογένεια σε ασφαλές σημείο..

Το περιστατικό δεν ήταν σε γνώση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας αφού δεν είχε ειδοποιηθεί ποτέ για το περιστατικό αλλά  σε γνώση του  δήμου Ναυπακτίας ο οποίος μερίμνησε για τον απεγκλωβισμό τους με δικές του ενέργειες.

Το Nafpaktia news.gr είναι το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που 24 ώρες το 24ώρο παρακολουθεί τις εξελίξεις και σας παρουσιάζει κάνοντας ρεπορτάζ ότι συμβαίνει την Ναυπακτία έγκυρα και έγκαιρα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς η κακοκαιρία τις  επόμενες ώρες θα συνεχιστεί ακόμη πιο έντονα.

 

Νεότερη ενημέρωση

Αυτή την στιγμή το ύψος του χιονιού πάνω από τα 1000μ. είναι 35-40εκ. Από τα 50 χωριά του ορεινού όγκου του δήμου Ναυπακτίας   έχουν πρόσβαση τα 41.

Όλες οι κεντρικές αρτηρίες είναι ανοιχτές.

Τα εννιά  χωριά που παραμένουν χωρίς πρόσβαση, λόγω ειδικών συνθηκών και απομακρυσμένης πρόσβασης είναι: Δενδροχώρι, Λειβαδάκι, Μανδρινή, Λεύκα, Γραμμένη Οξυά, Καλλονή, Κυδωνιά, Ελατόβρυση και Ελευθέριανη.

Απεγκλωβίστηκαν πάρα πολλά οχήματα που ζήτησαν βοήθεια από τα μηχανήματα του δήμου. Την προσπάθεια του Δήμου Ναυπακτίας  ενισχύει η περιφέρεια με 3 οχήματα. Στις 20:00 τα συνεργεία θα σταματήσουν και από  νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουν πάλι για να δώσουν πρόσβαση και στα υπόλοιπα χωριά ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται ρίψη αλατιού . Συνιστάται η μέγιστη προσοχή των οδηγών λόγω ισχυρού παγετού και είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Ενημέρωση 18:00

Επιχείρηση απεγκλωβισμού 6 μελούς οικογένειας βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του Νafpaktianews,στο ορεινό οδικό δίκτυο του δήμου Ναυπακτίας.

Συγκεκριμένα πριν μία ώρα περίπου,ι.χ.αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνει 6 μελής οικογένεια (οι γονείς και 4 μικρά παιδιά) ακινητοποιείται λόγω καταστροφής των αντιολισθητικών αλυσίδων στον δρόμο από την τ.κ.Κρυονερίων προς την τ.κ.Άνω Χώρας  της δ.ε.Αποδοτίας.

Αμέσως ο οδηγός του οχήματος ειδοποίησε με το κινητό του τηλέφωνο τον δήμο Ναυπακτίας ο οποίος με μισθωμένο μηχάνημα έργου,ανέλαβε να μεταφέρει την οικογένεια και το αυτοκίνητο σε ασφαλές σημείο.

Να σημειωθεί ότι σε ολόκληρο το ορεινό οδικό δίκτυο του δήμου Ναυπακτίας επιχειρούν μηχανήματα έργου του δήμου με σκοπό να κρατούν όσο είναι δυνατόν τους δρόμους ανοιχτούς.Συνίσταται στους φίλους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να συμβουλεύονται πριν το ταξίδι τους τις αρμόδιες αρχές για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Πρώτη ενημέρωση

Στα “λευκά” έχει ντυθεί ο ορεινός όγκος του δήμου Ναυπακτίας.

Η επέλαση της “Σοφίας” βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το βράδυ και ήδη το μεγαλύτερο τμήμα του ορεινού όγκου του δήμου Ναυπακτίας βρίσκεται σε λευκό κλοιό.

Χιονοπτώσεις έχουμε σε ολόκληρη την Ορεινή Ναυπακτία

Η κίνηση των οχημάτων από τα 600 μέτρα και πάνω γίνεται με τη χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων,ενώ ο δήμος Ναυπακτίας έχει προμηθευτεί 30 τόνους αλάτι για το οδικό του δίκτυο.

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι σε επιφυλακή και επιχειρεί όπου χρειάζεται προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το βασικό οδικό δίκτυο,ενώ έχουν μισθωθεί και 8 μηχανήματα έργου ιδιωτών που θα συνεπικουρούν την προσπάθεια.

Σε όσους φίλους οδηγούς σκέπτονται να επισκεφτούν τα ορεινά του δήμου,καλό είναι να ενημερώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Τροχαία και Δήμο) για την κατάσταση του δικτύου,ενώ θα πρέπει απαραιτήτως να είναι εφοδιασμένοι στα οχήματά τους με αντιολισθητικές αλυσίδες

Ο καιρός

Ελατού

Αμπελακιωτισσα

Πλάτανος

Nεοχώρι

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: χιόνι, δέντρο, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες

Κάτω Χώρα

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται, δέντρο, χιόνι, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: χιόνι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...