ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ: Με μεγάλη επιτυχία το 2ο αρχαίο Ασκληπιείο Σκάλας και 2ο Ενετικό μονοπάτι Ναυπάκτου

2ο ΑΡΧΑΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ κ’ 2ο ΕΝΕΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Με πολύ μεγάλη οργανωτική επιτυχία διεξήχθησαν για δεύτερη συνεχή χρονιά οι ορεινοί δρομικοί αγώνες μονοπατιών, 25 κ’ 10 km ενηλίκων και  4 km μονοπάτι για τα παιδιά, όπως και Σπριντ τύπου Vertical  1 km  και 1,5 km.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις, συνδιοργανώθηκαν από το Αθλητικό Γυμναστικό Σωματείο ΑΓΕΛΑΟΣ Ναυπακτίας, από τον ΔΗΜΟ Ναυπάκτου και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Σκάλας.

Δυναμική στήριξη σ’ όλο το εγχείρημα, παρείχαν οι κοινότητες του Νεοκάστρου και της Σκάλας, όπως και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Νεοκάστρου.

Το Σάββατο 8 Ιουνίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν οι παιδικοί αγώνες μονοπατιών περιμετρικά του κάστρου της Ναυπάκτου και την Κυριακή 9 Ιουνίου οι μεγάλες διαδρομές 25 και 10 km των ενηλίκων στα γραφικά, ιστορικά μονοπάτια της Σκάλας και του Νεοκάστρου.

Οι δηλωμένοι αθλητές ήταν 165 από διάφορα σημεία της Ελλάδος, εκ των οποίων αγωνίστηκαν οι 130 και οι συμμετοχές στους παιδικούς αγώνες ήτανε 45 παιδιά.

Όλοι εκστασιάστηκαν από το Αρχαίο μνημείο της Σκάλας, κατασκευής 700 ετών π.χ. Τα μονοπάτια τα χαρακτήρισαν εφάμιλλα των μονοπατιών του Ολύμπου. Οι αναφορές των αθλητών ήταν, ότι πρόκειται για ένα δύσκολο τεχνικό αγώνα, που στο πέρασμα του συναντάς γραφικά μονοπάτια, βραχώδη τεχνικά σημεία, σάρες, καταπράσινα χαμένα από τον ήλιο περάσματα, φαράγγι, όπως και παραποτάμια μονοπάτια σκεπασμένα από τα τεράστια πλατάνια.

Όλα τα προαναφερόμενα, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση αλλά και πρόσκληση στο να έρθουν περισσότεροι αθλητές όχι μόνο να αγωνιστούν, αλλά και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της Ναυπακτίας.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις είχαν επτά σταθμούς ανεφοδιασμών με πλήρη διατροφική κάλυψη, ιατρική παρακολούθηση, επίβλεψη από την Ε.Ο.Ε. και Διάσωσης Μεσολογγίου, όπως και όλα τα μέλη των πολιτιστικών Συλλόγων Σκάλας και Νεοκάστρου σε ρόλο Εθελοντικού χαρακτήρα.

Οι διοργανωτές επισήμαιναν διάφορες βελτιωτικές αλλαγές για του χρόνου, ακούγοντας την άποψη των αθλητών κατά την στιγμή του τερματισμού.

Το ραντεβού δόθηκε για του χρόνου την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου του 2020.

Το Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείου ΑΓΕΛΑΟΣ ευχαριστεί Θερμά όλους τους φορείς αλλά και τους υποστηρικτές αυτής της δύσκολης προσπάθειας, που για τόσους μήνες ετοίμαζαν αυτή τη Αθλητική και δύσκολη Εκδήλωση. Μια μεγάλη ευχαριστία στον ΔΗΜΟ Ναυπακτίας που βρίσκεται δίπλα μας, από το πρώτο λεπτό της ίδρυσης του Σωματείου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα , την Αρχαιολογία Ναυπάκτου, το Δασαρχείο Ναυπάκτου, την Αστυνομία και Τροχαία Ναυπάκτου, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, το Ε.Κ.Α.Β., και την Ελληνική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου.

Θερμές Ευχαριστίες στους  Υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας:

ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ‘’Χαρίλαος Τρικούπης, Ασφαλιστική Αφοί, Σωτηρόπουλοι, Αρτοποιία Κονδύλη, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπάκτου, Αλουμίνια Πράππας Βασίλειος, Σίδερα Ζαρμακούπης Δημήτριος, Χρυσοχοείο Κατσιγιάννης Παύλος, Σύλλογος Καφεεστιατόρων Ανεμογιάννης, Hotel NAFS, Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρεία ΕΡΓΟΝ και ΔΟΜΙΚΑ ΠΑΣΙΣΗ, Αντιπροσωπεία NISSAN  Γιάννη Σακκούλη, Τεχνική Εταιρεία Σακελλάρης Δημ. – Λιάρος Χαρ., Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις Λιανός, HOTEL LEPANTO, Ξυλεία Αφοί Σταθάτου, Αλουμίνια Καλπακιώρη Αντώνη, Εταιρεία Τρουμπούκη και ΣΙΑ Ο.Ε., Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής Αφοί Ρήγα, Βιβλιοπωλείο Νικολάου Ευθύμη, Αρτοποιία Αρώματα Ζύμης, Σιδηρικά – Χρώματα Γρηγόρη Σύψα, Αθλητικά είδη ENERGY Παύλου Γιάννη, Συνεργείο ΜΟΤΟ- Αλυσοπρίονα Κοτζακ Κροκίδας Γιώργος, Λιμάνι Ναυπάκτου ψητοπωλείο Taste k’ καφέ DR. J. Spon, είδη συσκευασίας ALPHA XART Βασιλόπουλος Σπ. Κ’ ΣΙΑ, Ξενώνας Τρεάντο Σκάλας και τέλος την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ – Ασφαλιστικός Σύμβουλος Πέτρος Καμπάς.        

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Σωματείου ΑΓΕΛΑΟΣ

Και η Οργανωτική Επιτροπή των εκδηλώσεων

Επιμέλεια Καραχάλιας Δημήτριος.  



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...