ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Μεγαλειώδης συγκέντρωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στην πλατεία Λιμανιού – Π.Λουκόπουλος: Δώστε μας δύναμη να συνεχίσουμε !!!

-Π.Λουκόπουλος:Στο δημοψήφισμα της Κυριακής ο λαός θα μας δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας.

-Δεν φοβηθήκαμε τα προβλήματα- Περάσαμε επιτέλους από τα λόγια και τα οράματα στην πράξη

Δημοψήφισμα και όχι εκλογές χαρακτήρισε την διαδικασία κατά την οποία οι πολίτες της Ναυπακτίας θα προσέλθουν την Κυριακή για να επιλέξουν τη νέα δημοτική αρχή.Ένα δημοψήφισμα με το οποίο οι πολίτες θα δώσουν στην Ενωτική πρωτοβουλία τη δυνατότητα να συνεχίσει αλλά και να ολοκληρώσει ένα μεγάλο έργο που ξεκίνησε το 2014 ίσα με σήμερα.Με αυτές τις φράσεις ο δήμαρχος Ναυπακτίας και εκ’νέου υποψήφιος επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤοΒΟΥΛΙΑ Π.Λουκόπουλος,ξεκίνησε την ομιλία του στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης,στην πλατεία του λιμανιού στη Ναύπακτο.

Ο κ. Λουκόπουλος στην ομιλία του δήλωσε περήφανος για όσα η δημοτική του αρχή έχει επιτύχει.Να μπορέσει δηλαδή σ’αυτές τις δύσκολες εποχές, να εξασφαλίσει χρημοτοδοτήσεις ύψους 64.000.000 ευρώ,ενός ποσού δυσανάλογου του μεγέθους του δήμου.Ακόμα και ο χώρος που πραγματοποιήθηκε η αποψινή συγκέντρωση-όπως είπε- θα αλλάξει και δεν θα είναι ο ίδιος μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού αφού έχει η εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου ύψους 2.5 εκατομμυρίων ευρώ και ανμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες από το υψος της πλατείας Παπαχαραλάμπους ως το ύψος της δυτικής πύλης του κάστροβραχίωνα στην οδό Σοιδά.

Ο κ. Λουκόπουλος αναφέρθηκε σε μια ακόμη σειρά έργων που πραγματοποιούνται ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν άμεσα,όπως οι εργασίες αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του Ξενία με τις γνωστές παρεμβάσεις,το πολιτιστικό μονοπάτι,η πλωτή εξέδρα έξω από το λιμάνι που είναι ήδη έτοιμη,το ανοιχτό κέντρο εμπορίου και την χρηματοδότηση του 1.8 εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκε,η ανάπλαση του κέντρου της Ναυπάκτου,το αλιευτικό καταφύγιο στο ύψος των παζαριών ύψους 2 εκατ.ευρώ,ο πεζοδιάδρομος του Γριμπόβου,οι φιλικές προς του λουόμενους της Ναυπάκτου παραλίες με την τοποθέτηση δεκάδων ομπρελών,η ανάπλαση των σχολικών προαυλίων,τα ΚΔΑΠ τα γήπεδα Λυγιά και Γαυρολίμνης,η μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ με την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων του δήμου,η αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου της Παλαιοπαναγιάς κ.α.

Με το έργο της τηλεμετρίας που έχει ήδη τελειώσει, και προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ η ΔΕΥΑΝ ελέγχει τις διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης, για να μην χάνεται το πολύτιμο νερό.Με 500.000 ευρώ προστατεύτηκαν από τον Εύηνο.Με 1.200.000 ευρώ αντικαθιστούμε το δίκτυο ύδρευσης στην Παλαιοπαναγιά. Αφού πρώτα  ολοκληρώθηκε το έργο της αναβάθμισης της ύδρευσης των Δυτικών Περιοχών.Για όλες τις περιβαλλοντικές δράσεις, σημείωσε ο κ. Λουκόπουλος,το ποσό που κέρδισε ο δήμος Ναυπακτίας πλησιάζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Καταπιαστήκαμε με τα δύσκολα, για να λύσουμε τα περισσότερα και να περάσουμε στην επόμενη φάση τόνισε ο κ.Λουκόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για:

  • 20χρόνια ήταν το ΞΕΝΙΑ εγκαταλελειμμένο,για 10 χρόνια ήταν σταματημένος ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός και ήδη περνά στη δεύτερη φάση,για 10 χρόνια ταλαιπωρούσε τη ΔΕΥΑΝ και το δήμο το περιβόητο πανωπροίκι των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για το έργο της αποχέτευσης ένα βάρος που πλέον δεν υφίσταται ούτε για τον δήμο ούτε για τους δημότες,για 15 χρόνια τώρα που οι πηγές της Βαρναράχης λειτουργούσαν με τη ψυχή στο στόμα με κίνδυνο να διακοπεί η ύδρευση της πόλης.Και σ’αυτό το ζήτημα ο δήμος ήρθε σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες και εξασφαλίστηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς,η διοργάνωση των παζαριών που ήταν πνιγμένη στο χώμα και στην παράγκα και η οποία αναβαθμίστηκε,ενώ η αδικία με το συντελεστή δόμησης στο περιβόητο ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ για πάνω από 20 χρόνια έπαψε να υφίσταται. Αυξήθηκε 2,5 φορές ο συντελεστής στο μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης και μπορούν να αξιοποιηθούν οι περιουσίες των συμπολιτών,με σεβασμό πάντα στον παραδοσιακό χαρακτήρα της πόλης όπως είπε

Στόχος ανέφερε ο κ. Λουκόπουλος δεν ειναι ο μονοποικιλιακός τουρισμός,αλλά οι διαφορετικές στοχεύσεις όπως ο μαθητικός τουρισμός,ο συνεδριακός,ο αναρριχητικός,ο θρησκευτικός.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του,αναφέρθηκε στις αποχωρήσεις στελεχών που είχαν συστρατευθεί στην πρώτη περίοδο λέγοντας ότι η αντικατάστασή τους έγινε επάξια και η συμπλήρωση του ουράνιου τόξου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Στο περιβάλλον της συνεννόησης ανθίζουν τα πιο όμορφα λουλούδιαΣτο τοξικό περιβάλλον της προσωπικής πολιτικής επιβίωσης, η μόνη ασφαλής πρόβλεψη είναι η ερημοποίηση είπε χαρακτηριστικά και με έμφαση ο κ.Λουκόπουλος.

Στο δημοψήφισμα-όπως χαρακτήρισε τις εκλογές της Κυριακής-ο λαός της Ναυπακτίας θα πει ένα μεγάλο ΝΑΙ στη συνέχιση του πιο δημιουργικού έργου που γνώρισε ποτέ η περιοχή,κερδίζοντας τη δεύτερη ευκαιρία που της αξίζει.

Ο κ. Λουκόπουλος παρουσιάζοντας τέλος τους 42 υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού του,τόνισε την όρεξη που έχουν για δουλειά,την ανιδιοτέλεια που τους διακατέχει,ώστε να μπουν “στο γήπεδο” και να παίξουν για τη φανέλα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...