ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ:Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για αποζημίωση ελαιοπαραγωγών

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν προτάσεως και εισηγήσεως του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Ανδρέα Κοτσανά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- Π.Ε Αιτ/νίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λόγω τη ζημιάς που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί  του Δήμου Ναυπακτίας απο τον δάκο.

Σύμφωνα με το ψήφισμα οι φετινές κλιματολογικές συνθήκες και η μη εφαρμογή του προγράμματος Δακοκτονίας από την ΔΑΟΚ Αιτωλ/νίας για το έτος 2018 ευνόησαν την αύξηση του δακοπληθυσμού με αποτέλεσμα η ελαιοπαραγωγή να υποστεί μεγάλη ζημιά, κατ’ εκτίμηση  ανέρχεται σε ποσοστό 80%, προκαλώντας σημαντική οικονομική ζημιά στους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου μας.

Η ζημιά που προκλήθηκε εκτός από ποσοτική είναι και  ποιοτική, καθώς το παραγόμενο ελαιόλαδο υποβαθμίζεται λόγω της αυξημένης οξύτητας

Με βάση τα παραπάνω ο Δήμος Ναυπακτίας με ομόφωνη απόφαση του ζητά:

  • Να καταβληθεί αποζημίωση σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου μας για την ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους λόγω της μη εφαρμογής δακοκτονίας για το έτος 2018.
  • Η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας να γίνεται στον σωστό χρόνο, με ορθό τρόπο και με επαρκές ποσό, προκειμένου να καλύπτεται η ελαιοπαραγωγή της περιοχής μας.
  • Δείτε την πρόταση-τοποθέτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Α.Κοτσανά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο


 

 

 

 

 

 

                                                    

 

 Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...