ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ

Το φεγγάρι ανατέλλει ολόγιομο μία ημέρα πριν την πανσέληνο του Ιουνίου στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 4 Ιουλίου 2020. Πρόκειται για την τελευταία πανσέληνο της Άνοιξης πριν το θερινό ηλιοστάσιο στις 20 Ιουνίου και ονομάζεται πανσέληνος της φράουλας ή ροζ πανσέληνος. Κατά τη διάρκεια της , μία έκλειψη παρασκιάς Σελήνης θα συμβεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου, ένα φαινόμενο κατά το οποίο το φεγγάρι περνάει μέσα από την παρασκιά της Γης, δηλαδή το εξωτερικό τμήμα της σκιάς του πλανήτη μας.. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, η Σελήνη σκοτεινιάζει ελαφρά αλλά όχι τελείως όπως στην κανονική έκλειψη. Το φαινόμενο -εφόσον ο καιρός το επιτρέψει- θα είναι ορατό από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης (και από την Ελλάδα), την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία.
bb

Το φεγγάρι ανατέλλει ολόγιομο μία ημέρα πριν την πανσέληνο του  Ιουνίου στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 4 Ιουλίου 2020. Πρόκειται για την τελευταία πανσέληνο της Άνοιξης πριν το θερινό ηλιοστάσιο στις 20 Ιουνίου και ονομάζεται  πανσέληνος της φράουλας ή ροζ  πανσέληνος.  Κατά τη  διάρκεια της , μία έκλειψη παρασκιάς Σελήνης θα συμβεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου, ένα φαινόμενο κατά το οποίο το φεγγάρι περνάει μέσα από την παρασκιά της Γης, δηλαδή το εξωτερικό τμήμα της σκιάς του πλανήτη μας.. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, η Σελήνη σκοτεινιάζει ελαφρά αλλά όχι τελείως όπως στην κανονική έκλειψη.

Το φαινόμενο -εφόσον ο καιρός το επιτρέψει- θα είναι ορατό από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης (και από την Ελλάδα), την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...