Με διευρυμένη σύνθεση,πραγματοποιήθηκε χθες ως αργά,η συνδιάσκεψη των εκλεγμένων μελών της παράταξης από το 2010 και μετά στο δημοτικό συμβούλιο,προκειμένου να καθορίσει τη στάση της απέναντι στην προοπτική συνέχισης ή μη στη συνδιοίκηση του δήμου Ναυπακτίας.

Η συνεδρίαση αυτή,πραγματοποιήθηκε με 24 μέλη έχοντας χαρακτήρα συνδιάσκεψης αντί μιας συνεδρίασης μεταξύ των 5 εκλεγμένων στο παρόν δημοτικό συμβούλιο

Στη μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκησε 4 ώρες,τέθηκαν τα εξής διλήμματα.

  1. Αν έχει μέλλον η Α.Δ.Κ.Ν.
  2. και αν λόγω της έλλειψης ενημέρωσης του επικεφαλής στη διοίκηση του δήμου,υπάρχει λόγος συνέχισης της συνεργασίας αυτής,θέτοντας ηθικό διλήμμα

Η απόφαση και η στάση των 4 εκλεγμένων

Αναμένονται δύο ανακοινώσεις

Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία,η αποχώρηση της παράταξης από το σχήμα διοίκησης,ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

12 από τα μέλη ψήφισαν την αποχώρηση της παράταξης,9 ψήφισαν υπέρ,ενώ υπήρξαν και 3 λευκά.

Ιδιαίτερη αξία έχει η απόφαση των 4 εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων (Καραδήμα,Μοχτούρη,Τσέλιου και Κοτρώνη) η οποίοι ψήφισαν να παραμείνει η παράταξη στη διοίκηση του δήμου.

Η απόφασή τους σημαίνει πολλά για το μέλλον της παράταξης,όπως η ενότητά της και η συνέχισή της στην πολιτική σκακιέρα του τόπου.Αναμφίβολα,συνιστά διάσπαση και κόντρα απόφαση στις επιταγές του επικεφαλής της,κάτι που γνώριζε εξ αρχής ο κ.Μπουλές και ίσως για το λόγο αυτό η μορφή της σύσκεψης ήταν διευρυμένη και δεν περιορίστηκε στη συνεδρίαση της εκλεγμένης ομάδας,δηλαδή στους 5 που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο.

 Η συνεργασία λοιπόν και η κατανομή του έργου μεταξύ των παρατάξεων όπως οριζόταν μετεκλογικά και όριζε 4 ετή συνεργασία (2019-23) λαμβάνει και επίσημα ΤΕΛΟΣ αναμένοντας τις επόμενες ώρες την ανακοίνωση της παράταξης,ενώ θα πρέπει να αναμένεται και ανακοίνωση των 4 δημοτικών συμβούλων της παράταξης που διαχώρισαν τη θέση τους και παραμένουν στη διοίκηση του δήμου,σύμφωνα με την οποία θα ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις τους,αλλά και τη μοίρα τους με την παράταξη.

Στο εξής οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και συνεχόμενες,ανοίγοντας άτυπα μια μακρά προεκλογική περίοδο έντονων ζυμώσεων και συζητήσεων μεταξύ των μερών,από τις οποίες κάποιες έχουν ήδη ξεκινήσει.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...