Ναύπακτος:Δείτε την εξαιρετική εκδήλωση για την Σμύρνη – Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης ο χορευτικός όμιλος Ανεμογιάννης και ο Δήμος Ναυπακτίας τίμησε εκείνους που χάθηκαν αλλά κι εκείνους που ξεριζώθηκαν, ομάδα επαγγελματιών καλλιτεχνών της Ναυπάκτου και ανθρώπων που αγαπούν το Λαϊκό Πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας, δημιούργησαν ένα αφιέρωμα για τη ΣΜΥΡΝΗ, μέσα από μια αλληλεπίδραση κειμένων, αφηγήσεων, ζωντανής μουσικής και χορού.


«Η Μικρασιατική καταστροφή. Η πιο μαύρη σελίδα στη νεότερη ιστορία του Ελληνισμού. Μια καταστροφή που συντέλεσε στον ξεριζωμό ανθρώπων, ιδεών, ιστορίας, ομάδων, αλλά κι ενός ολόκληρου πολιτισμού.

Έχει περάσει ένας αιώνας, από τη μέρα που οι φλόγες ξεκίνησαν από την αρμένικη συνοικία και εξαπλώθηκαν μέχρι και τα πολυτελή κτίρια της προκυμαίας. Από τότε που η Σμύρνη χαράχτηκε στην παγκόσμια μνήμη.

Η Σμύρνη, που από τη μια άνοιγε στο εξωτικό χάος της Ανατολής, κι από την άλλη έκλεινε περιπαιχτικά το μάτι στις μαγείες της Δύσης.

Με ένα ανακάτωμα ηθών και εθίμων, αλλά πάντα όμορφη και φιλόξενη.

Μια κοσμοπολίτισσα κυρά, ανασκουμπωμένη και περιποιητική, έτοιμη να υποδεχτεί φίλους και επισκέπτες, όποια γλώσσα κι αν μιλούσαν αυτοί, σε όποιον Θεό κι αν πίστευαν».

Ορχήστρα:

Παντελής Αναστασόπουλος – κανονάκι, τραγούδι
Βασίλης Κωστούλας– Τραγούδι
Άγγελος Σταθόπουλος – κλαρίνο, νέι
Γιώργος Αγγελόπουλος – λαούτο, τραγούδι
Δημήτρης Αγγελόπουλος – βιολί, τραγούδι
Κατερίνα Αναστασοπούλου – τραγούδι
Γιάννης Αναστασόπουλος – κρουστά

Επιμέλεια κειμένων

Νίκος Ζωργιός
Μαρία Γιακουμάκη
Ντίνα Αλεξοπούλου

Ενδυματολογική επιμέλεια: Νίκος Ζωργιός
Επιλογή τραγουδιών- διδασκαλεία χωρών: Νίκος Ζωργιός
Επιμέλεια εκδήλωσης: Νίκος Ζωργιός
Επιμέλεια ορχήστρας: Παντελής Αναστασόπουλος

Χορεύουν τα μέλη του Λαογραφικού Πολιτιστικού Χορευτικού Ομίλου Ναυπακτίας «Ο Ανεμογιάννης».Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...