Ναύπακτος:Διασώστης του ΕΚΑΒ έσωσε πολίτη ανακοπή καρδιάς.Βίντεο

Κέρδισε το καλύτερο φλουρί της ζωής του συμπολίτης μας.

Με ένα ευχάριστο νέο κλείνει το 2022 στην πόλη της Ναυπάκτου. Το απόγευμα της Παρασκευής συμπολίτης μας έπαθε σοβαρό καρδιακό επεισόδιο με τη ζωή του να κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή.

Με την άμεση παρέμβαση του διασώστη του ΕΚΑΒ Ναυπάκτου Αντώνη Χοχτούλα και φίλου του ασθενή, ο συμπολίτης μας ηλικίας περίπου 50 ετών κρατήθηκε στη ζωή εώς ότου έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Πάτρα,καθώς το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ναυπάκτου έλειπε σε άλλο περιστατικό. Με τη βοήθεια απινίδωτη ο διασώστης,κατάφερε να τον επαναφέρει και να τον κρατήσει στη ζωή έως μεταφερθεί με ασφάλεια αρχικά στο κέντρο υγείας Ναύπακτου και στη συνέχεια στον νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίεςμ ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του και δεν διατρέχει κίνδυνο. Αξίζει να τονιστεί η γνώση που θα πρέπει να έχουμε ως πολίτες σε διαδικασία ΚΑΡΠΑ και σε πρώτες βοήθειες έως ότου το περιστατικό βρεθεί στα χέρια των γιατρών.Θα πρέπει επίσης να τονιστεί και η έλλειψη δεύτερου ασθενοφόρου που η περιοχή της Ναυπακτίας έχει τόσο ανάγκη,αφού το ένα και μοναδικό καλύπτει μια πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή του δήμου Ναυπακτίας.

Δείτε τι δήλωσε ο διασώστης που έσωσε τον συμπολίτη μας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...