Β.Γκίζας:Όλοι έχουμε να ενοχληθούμε και όλοι να κερδίσουμε από τις εργασίες ανάπλασης του ιστορικού κέντρου

Μέσα σε ένα καλό κλίμα ειλικρινούς συνεργασίας και διαλόγου,πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η συνάντηση του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα με το προεδρείο και τα μέλη της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας αλλά και του εμπορικού κόσμου αναφορικά με την έναρξη των εργασιών ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλεως της Ναυπάκτου μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Ο κ.δήμαρχος ανέφερε στους ανθρώπους της αγοράς,ότι πρόκειται για αναγκαίες επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα,ζητώντας την ανοχή του κόσμου,αφού κάθε τέτοιου είδους παρέμβαση δημιουργεί αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία μιας πόλης.Υποσχέθηκε ότι θα είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερος ο χρόνος εκτέλεσης των εργασιών ιδιαίτερα της Νότη Μπότσαρη αφού στην περίπτωσή της δεν θα απαιτηθούν υπόγεια δίκτυα παρά μόνο η αλλαγή του ασφαλτοτάπητα με κυβόλιθο.

Το σημαντικό-επεσήμανε ο κ. Γκίζας-κομμάτι των εργασιών που θα τραβήξει σε εύρος αλλά και έχοντας ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας είναι η οδός Τζαβέλα,αφού στο τμήμα αυτό αναμένεται να δημιουργηθούν υπόγεια δίκτυα και με το φόβο φυσικά να βρεθούν οι μπουλντόζες μπροστά σε αρχαιολογικά ευρήματα.

Οι εργασίες στο τμήμα της Μπότσαρη θα ξεκινήσουν μέσα στον τρέχοντα μήνα με χρόνο αποπεράτωσης τους 6 μήνες και πιθανόν πολύ νωρίτερα.Κατά το διάστημα αυτό η οδός Τζαβέλα θα γίνει διπλής κυκοφορίας με τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στο S του λιμανιού και την αρωγή της τροχαίας για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.Άλλωστε,η σχετική κανονιστική απόφαση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αναμένεται να έλθει προς ψήφιση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Οι εργασίες στο τμήμα της οδού Τζαβέλα θα ξεκινήσουν από το ύψος της Εθνικής τράπεζας μέχρι το ύψος της οδού Σοϊδά,με ανάπλαση και της πλατείας Παπαχαραλάμπους και το ξήλωμα του υποσταθμού της ΔΕΗ,κάτι που εκκρεμεί εδώ και αρκετό καιρό.

Ωστόσο η κύρια αγωνία όπως αυτή αποτυπώθηκε κατά τη συνάντηση του δημάρχου με τους ανθρώπους της αγοράς,ήταν ο αριθμός των θέσεων στάθμευσης που θα χαθούν από το νέο περιβάλλον που θα διαμορφωθεί που θα έχει αντίκτυπο στη λειτουργία της αγοράς.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που έθεσε ο δήμαρχος, είναι το πρόβλημα των σπηλαιώσεων στο βόρειο τμήμα του λιμανιού της Ναυπάκτου όπως αυτό έχει καταγραφεί σε οπτικό υλικό από το προηγούμενο δ.σ.του δημοτικού λιμενικού ταμείου,σε συνάρτηση με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να λυθεί το θέμα,με τις εργασίες ανάπλασης που θα διέλθουν επίσης από το βόρειο τμήμα του λιμένα.

Πάντως η περίπτωση να συμπέσουν χρονικά οι εργασίες για την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων με τις εργασίες ανάπλασης είναι ανέφικτο,ως εκ τούτου όταν και όποτε ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του λιμανιού,θα υπάρξει επιπλέον ταλαιπωρία για τους πολίτες και κόστος φυσικά για την εκ νέου αποκατάσταση.Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα και κάποια πράγματα δυστυχώς θα μας ακολουθούν.

Στη χθεσινή ενημέρωση του δημάρχου προς τους ανθρώπους της αγοράς μετείχαν ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ζαχαρίας Χοχτούλας,ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Ντίνος Τσουκαλάς,ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανανέωση και Δημιουργία Γιώργος Γούλας,ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Νταουσάνης,ο δ/ντής των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Γιώργος Κέστος,ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ναυπάκτου Αποστόλης Παπαϊωάννου,εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων

]\



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...