Ο εορτασμός των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Ναύπακτο,αποτέλεσε θέμα προς συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου.

Στον πεζόδρομο της Αγ.Παρασκευής και στην κεντρική πλατεία Φαρμάκη προτείνονται από την δημοτική κοινότητα να δημιουργηθούν οι θεματικές ενότητες,αλλά και οι εκδηλώσεις του δήμου Ναυπακτίας την περίοδο των Χριστουγέννων.

Μάλιστα,το μέλος της δημοτικής ενότητας Γιώργος Υφαντής πρότεινε τη σύσταση επιτροπής από το δήμο με τη συμμετοχή φορέων,συλλόγων και εθελοντών.Προτάθηκε να ολοκληρωθεί ο εορταστικός Χρστουγεννιάτικος διάκοσμος μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2019 (Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά).

Το άναμμα του χριστουγενιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία να συνοδεύεται από την μπάντα της φιλαρμονικής και παιδικών χορωδιών,ενώ το στολισμό να πραγματοποιήσουν οι μαθητές του 1ου και 3ου δημτοικού σχολείου.Στη δε πλατεία του λιμανιού,το στολισμό του δέντρου να αναλάβουν οι μαθητές του 2ου και 7ου δημοτικού σχολείου Ναυπάκτου.Φυσικά στο τραπέζι έπεσε και η ιδέα,στη πλατεία του λιμανιού να στολιστεί καραβάκι αντί ια δέντρο,λόγω της θέσης και του χαρακτήρα της πόλης.

Όσον αφορά τώρα στον πεζόδρομο της Αγίας Παρασκευής προτείνεται η δημιουργία παγοδρομίου,ενώ στην κεντρική πλατεία το θεματικό χωριό με σπιτάκια και κατασκευές για διάφορες δραστηριότητες των μικρών παιδιών,όπως παραστάσεις ,χειροτεχνίες,κατασκευές,σπίτι Αη Βασίλη κ.α.

Προτείνονται επίσης εκδηλώσεις στα Μποτσαρέικα,συνεργασία με το Εργατικό κέντρο για την κατασκευή του δέντρου με τα γάλατα,διαγωνισμό καλύτερου στολισμένου σπιτιού και βιτρίνας καταστήματος,δράσεις γευσιγνωσίας τοπικών συλλόγων,ανοιχτού παιδικού φεστιβάλ τραγουδιού με τη συμμετοχή σχολείων με χρηματικό έπαθλο για τις ανάγκες των σχολείων,συμμετοχή νεανικών μουσικών σχημάτων σε εκδηλώσεις



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...