Δηλώσεις Σιαμαντά-Σμπούκη

Συγκέντρωση κατοίκων Παλαιοπαναγιάς

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η διαδικασία της δημοπράτησης του έργου για την οριστική επίλυση της υδροδότησης του οικισμού της Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου,αλλά αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί.Και πρόκειται για ένα πρόβλημα που πλέον το αντιμετωπίζουν οι 5000 κάτοικοι της περιοχής,εδώ και αρκετά χρόνια.

Για το λόγο αυτό,κάτοικοι,συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα,στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου της περιοχής, προκειμένου να συζητήσουν γι’αυτό,αλλά και μια σειρά άλλων ζητημάτων που άπτονται της περιοχής,όπως το πρόβλημα με τον αγωγό “Ρέκκα” που χύνεται στη θάλασσα, την ανάγκη σύστασης τοπικού πολιτιστικού συλλόγου κλπ.

Μείζον πρόβλημα η λειψυδρία

Στο κυρίαρχο ωστόσο θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των κατοίκων,παρόντες ήταν οι δημοτiκοί σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Σιαμαντάς και Νίκος Δημητρόπουλος,καθώς και η πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Αγγελική Σμπούκη.

Αγγ.Σμπούκη-Γιωρ.Σιαμαντάς

Το έργο αντικατάστασης του δικτύου που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 1.3. εκατομμυρίων ευρώ,πέρασε με απόφαση της κυβέρνησης στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν στην κάμερα τόσο ο κ. Σιαμαντάς,όσο και η κ. Σμπούκη από πέρυσι το Σεμπτέμβρη.

Ωστόσο,όπως επισημάνθηκε,το έργο θα πρέπει να εκτελεστεί όπως προβλέπει η αρχική μελέτη και με τις παρούσες αναμονές τοποθέτησης,χωρίς να υπάρξει κάποια τροποιήση στην αρχική μελέτη.Για αλλαγές,θα πρέπει να υπάρξει εκ νέου μελέτη και εκτέλεση από την ίδια την επιχείρηση,όπως λ.χ.η προσθήκη πρόσθετων αναμονών.

Γι’αυτά τα προβλήματα στην αρχική μελέτη,έκανε λόγο και το νέο μέλος στην ΔΕΥΑΝ Αγγελική Κόγγου η οποία παρέστη στη συγκέντρωση προκειμένου να ακούσει από κοντά τα προβλήματα.

Αναφορικά με τον αγωγό ‘Ρέκκα” έγινε ενημέρωση για τις επιπτώσεις του στην περιοχή, με τον κ.Σιαμαντά να ενημερώσει ότι έπειτα από πολλές προσπάθειες το έργο ύψους 20.000 ευρώ,έχει δημοπρατηθεί και ο ανάδοχος εργολάβος είναι έτοιμος να αναλάβει την κατασκευή του και την οριστική επίλυση του θέματος.

Το πρόβλημα με τον παντορροϊκό του ‘Ρέκκα” όπως είναι γνωστός ο αγωγός της Παλαιοπαναγιάς,ενσωματώνει όμβρια και λύμματα των δυτικών περιοχών της Ναυπάκτου και κατέληγαν στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιοπαναγιάς.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...