Ναύπακτος: Κάτοικοι Δάφνης-Tους “έστησαν” στο ραντεβού τους οι βουλευτές-“Θα απέχουμε από τις εκλογές” υποστηρίζουν

Έμειναν να περιμένουν τους βουλευτές του νομού η επιτροπή αγώνα των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Δάφνης,στο ραντεβού τους χθες το απόγευμα στο δημαρχείο της Ναυπάκτου.

Στο γραφείο του δημάρχου που παρακάθησαν και περίμεναν καρτερικά την παρουσία των βουλευτών του νομού Αιτωλ/νίας αλλά και του γειτονικού βουλευτή της Φωκίδας, επαναλήφθηκε ουσιαστικά “μια από τα ίδια” συζήτηση με αυτήν της Δάφνης κυρίως με τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα και μοναδικού εκπροσώπου από τη γειτονική Φωκίδα,του υποψηφίου βουλευτή Ξενοφώντα Χασούρα.

Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν είναι τοπικό,ούτε καν περιφερειακό,αλλά εθνικό,αφού αποτελεί κομμάτι των εθνικών υποδομών και οι προυπολογισμοί τους, για τη συντήρησή τους ξεφεύγουν πολλές φορές από τα όρια και τις αντοχές ακόμα και των Περιφερειών.

Οι βουλευτές,ένθεν και ένθεν οφείλουν να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα και να έχουν λόγο στην κυβέρνηση.Να αποτελούν τη διαρκή φωνή της τοπικής κοινωνίας μαζί φυσικά με αυτή των δημάρχων και των περιφερειαρχών.

Η γέφυρα οφείλεται να κλείσει μόνο στην περίπτωση που αυτό αποδεδειγμένα καταδειχθεί από τα στοιχεία της μελέτης η οποία βρίσκεται σε φάση σύνταξης.Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να παραμείνει ανοιχτή.Θα πρέπει λοιπόν να παραμείνει ανοιχτή για τα ελαφρά οχήματα αν αυτό το προβλέψει η μελέτη και όχι με τη φοβία πρόληψης γενικού τύπου

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ανατολική πλευρά της Φωκίδας σημείωσε σε παρέμβασή του ο κ. Κοτρώνης και αν δεν ενεργήσουν (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας) δεν μπορεί να γίνει τίποτα από την δυτική πλευρά.

Την ίδια αξία και για την πλευρά της Φωκίδας έχει η γέφυρα τόνισε ο υπ.βουλευτής Φωκίδας της Ν.Δ. Ξενοφώντας Χασούρας (όντας ως μοναδικό παριστάμενο πολιτικό πρόσωπο της συνάντησης),ο οποίος ουσιαστικά μετέφερε και τις απόψεις τόσο του βουλευτή Φωκίδας Γιάννη Μπούγα,όσο και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού λέγοντας ότι θα πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση της μελέτης η οποία θα συντασθεί μέχρι τα τέλη του μήνα προκειμένου να λάβουμε τις αποφάσεις.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών με τον πρόεδρό της Θέμη Δαβανέλλο ζητούσε να ληφθούν οικονομικά μέτρα στήρξης των τοπικών επιχειρήσεων κατά τα πρότυπα της περίπτωσης των επιχειρήσεων σε Σέρβια και Βελβαντό με το κλείσιμο της γέφυρας Πολυφύτου Κοζάνης.

Η γέφυρα έχει φθορές-σημείωσε ο κ.Χασούρας- οι οποίες μπορεί να μην είναι μόνο αυτές που φαίνονται.Και όλες αυτές,θα καταδειχτούν από τη σύνταξη της μελέτης και να αποφασιστεί το τι θα πρέπει να ακολουθηθεί από κει και πέρα.Το λεπτό σημείο,είναι ο κόμβος που θα πρεπει να προσεχθεί προκειμένου να μην υπάρξει ολιγωρία,συστήνοντας υπομονή προκειμένου να έχουμε κάτι χειροπιαστό.Αντικειμενικά δηλαδή,δεν φαίνεται ότι μπορεί να γίνει κάτι αν δεν ολοκληρωθεί η μελέτη.

Πρόχειρο πέρασμα σε κάθε σενάριο-“Θα απέχουμε και από τις κάλπες” υποστηρίζουν

Η αγωνία των κατοίκων είναι η επόμενη μέρα της μελέτης.Αν δηλαδή,χρειαστεί ακόμα και στο ευνοικό σενάριο της διέλευσης των μικρών οχημάτων,να κλείσει η γέφυρα για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να πραγματοποιηθούν απαραίτητες εργασίες συντήρησης.Στην περίπτωση αυτή,υποστηρίζουν ότι θέλουν με κάθε τρόπο τη δημιουργία ενός πρόχειρου περάσματος από το σημείο,ώστε να μην χαθεί μετά από τα χρόνια της πανδημίας μια ακόμα χρονιά και δη καλοκαιρινή περίοδος η οποία ξετυλίγεται μπροστά μας.Οι τοπικές επιχειρήσεις ασφυκτιούν και είναι αμφίβολο αν καταφέρουν να σταθούν μετά τα όσα έχουν βιώσει όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του χωριού.Και στην περίπτωσή τους-όπως υποστηρίζουν- μία από τις αντιδράσεις τους ως απόρροια της γενικότερης αντιμετώπισης είναι ακόμα και η αποχή τους από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου

Η αγανάκτηση των κατοίκων κατά τη χθεσινή συνάντηση για την απουσία των βουλευτών ήταν έντονη και στο γεγονός αυτό δέκτης των παραπόνων αυτών,έγινε ο δήμαρχος.

Για πάρανομη πράξη της Περιφέρειας Στερεάς έκανε λόγο μέλος της συντονιστικής που πλήττει την περιοχή της Ναυπακτίας,ενώ δεν πλήττεται η περιοχή της Δωρίδας.Δεν είναι δυνατόν να κλείνει ένας δρόμος,μια γέφυρα χωρίς μελέτη.Δεν είναι δυνατόν από το 2017 που είχε υπήρξε μελέτη να διαπερνούν τη γέφυρα νταλίκες 60 τόνων.Αν γνώριζαν το πρόβλημα από τότε,σίγουρα υπάρχει θέμα.Αν επιδεινώθηκε το πρόβλημα τότε υπάρχει ζήτημα.Αν όχι γιατί έκλεισε η γέφυρα;Στην περίπτωση της Περιφέρειας Στερεάς και της Δωρίδας,το πρόβλημα είναι λυμένο,γιατί οι προσβασιμότητες είναι λυμένες (κόμβος Μαλαμάτων).

Χωρίς λοιπόν να ληφθεί κάποια περαιτέρω απόφαση και εν αναμονή της μελέτης στα τέλη του μήνα,μάλλον τα “όπλα κατεβαίνουν παραπόδα” μέχρι νεωτέρας



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...