Ναύπακτος: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στους αναπλασμένους χώρους στην Ψανή.Βίντεο

Το πρωί της Δευτέρας ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος τέλεσε αγιασμό στους νέους,αναπλασμένους χώρους, στις πρώην εγκαταστάσεις των νεροτσουληθρών στη δυτική παραλία της Ψανής που δημιούργησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην όμορφη εκδήλωση που περιλάμβανε και ενημερωτική εκδήλωση στην συνέχεια στο κτίριο Ναυπακτία με αναφορά στα έργα που δρομολογήθηκαν,παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκης , ο δημαρχος Ναυπακτίας κ. Γκίζας , ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαΐμης , οι αντιδήμαρχοι κ. Κούκουνας και κ. Κοτρωνιάς , ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παΐσιος και ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ. Τσέλιος

Ο κ.Ιερόθεος στη σύντομη ομιλία του μίλησε για την αξία της αξιοποίησης του εν λόγω χώρου.Συνεχάρη ιδιαίτερα τόσο τον Περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη,όσο και τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα για την επανεκλογή τους και μάλιστα-όπως είπε- με υψηλό ποσοστό.Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της βοήθειας που έχει παράσχει η περιφέρεια για τις εκκλησίες και τα μοναστήρια μέσα από ειδικό πρόγραμμα που σχεδίασε και υλοποίησε ο κ.Φαρμάκης,αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στα 29 χρόνια Αρχιερατείας του στη Μητρόπολη,αφού κάτι τέτοιο φάνταζε αδύνατο το παρελθόν να πραγματοποιηθεί.Και η βοήθεια που έχουν δεχθεί μονές και εκκλησίες από την περιφέρεια και αφορούν εργασίες συντήρησής τους είναι σημαντική.Όσον αφορά στον δήμαρχο Βασίλη Γκίζα, ο κ.Ιερόθεος,εξέφρασε τη χαρά του για την επανεκλογή του και για τα επόμενα 5 χρόνια θα βρίσκεται στον δημαρχιακό θώκο.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης,αναφέρθηκε στο γεγονός της απόδοσης ενός χώρου που ήταν εγκαταλελειμμένος σε κοινή χρήση,πρόσφατα ανακαινισμένο μέσα από το πρόγραμμα Ίντερεγκ,με παρεμβάσεις που συνδέουν λιμενικές πόλεις και εγκαταστάσεις με τον ανάλογο χώρο της ανατολικής πλευρά όπου έχουν κατασκευαστεί αθλητικές υποδομές.Αυτό,αποτελεί απόδειξη ετοιμότητας τόσο από τη δημοτική αρχή,όσο και από την Περιφερειακή ώστε να μην χαθούν τα χρήματα του προγράμματος.

Ο κ.Γκίζας,αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του προγράμματος Ίντερεγκ με το έργο της ανάπλασης του δυτικού παραλιακού μετώπου,με την Περιφέρεια να ξεπερνά τον εαυτό της,με υπαρκτό τον κίνδυνο της απένταξης,αναβαθμίζοντας ουσιαστικά και λειτουργικά τον χώρο,κάτι που έτυχε θερμής αποδοχής κατά του θερινούς μήνες από τους πολίτες που χρησιμοποιούσαν τμηματικά τα ολοκληρωμένα τμήματα.

Ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας-έρευνας και καινοτομίας της περιφέρειας Φωκίων Ζαίμης,μίλησε για την ανταπόκριση του Ευρωπαικού αυτού του προγράμματος στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και στα τρία τμήματα όπου και εκτελέστηκε,όπως οι δύο αναπλάσεις ανατολικά και δυτικά της πόλης,αλλά και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τέλος,ο κ.Τσέλιος, έκανε λόγο για ένα χρηστικό έργο σε έναν παραμελειμένο χώρο που ωστόσο,οφείλεται από όλους μας να διαφυλαχτεί και να προστατευτεί.Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...