«ΝΕΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΑΔΑ ΣΧΟΛΗ»

 «ΝΕΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΑΔΑ ΣΧΟΛΗ» 2η συνάντηση 
 Η «Διέξοδος» στοχεύοντας στην γνώση του παρελθόντος της Ιερής Πόλης και τη διατήρηση της μνήμης του,συνεχίζει την λειτουργία της «Νέας Μεσολογγιάδας Σχολής»και ανακοινώνει ότι η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθείτην Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, στις 7.30 το απόγευμα,στο ανώγειο του Ιστορικού της Μουσείουμε θέμα τις παλαιές Πλάζ του Μεσολογγίου.
Στη δεύτερη αυτή συνάντηση θα μιλήσουμε και θα συζητήσουμεγια τα «Μπάνια», το «Αραπογιάλι», τα «Μαρόκια», το «Καράβι»,τη «Συρμή» και τα «SPA» της Τουρλίδας.
Θα προβάλλουμε φωτογραφίες και θα θυμηθούμε την εικόνατου παλιού λιμανιού και των πλαζ του Λιμενικού Ταμείου,του Ναπολέοντατης Σοφίας και του Κυρχανατζή.
Τέλος θα αναπολήσουμε τις διαδρομές Μεσολόγγι – Τουρλίδαόταν οι νεαροί Μεσολογγίτες κρεμασμένοι σαν τζαμιά στα αστικά λεωφορεία, έφταναν στο τσαρδάκι του Αντωνόπουλου και,υπό το φώς της γεννήτριας και τα ακούσματα του τζουκ μποξ,διασκέδαζαν μέχρι πρωίας απολαμβάνοντας την ανατολήαλλά και τις …… «επιδρομές» των τότε «ροκ-εντρολιστών».
Η «Σχολή» απευθύνεται σε Μεσολογγίτες,σε αυτούς που νοιώθουνε Μεσολογγίτες αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί για το τεράστιοπολιτιστικό, περιβαλλοντικό και ιστορικό παρελθόν της Πόλης.
Υπενθυμίζεται ότι σε αυτού τους είδους τις εκδηλώσεις της «Διεξόδου»δεν αποστέλλονται ατομικές προσκλήσεις,η είσοδος, όπως πάντα, είναι ελεύθερηκαι οι συναντήσεις αρχίζουν ακριβώς στην ώρα τους.  
 © 2024 Κέντρο Λόγου και Τέχνης “Διέξοδος”


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...