«ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»!«Πρώτα οι μαθητές»…μετά τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί.

«ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»!«Πρώτα οι μαθητές»…μετά τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί.

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει, με μεγαλύτερα προβλήματα από κάθε άλλη φορά.

• 2000 λιγότερα σχολεία, λόγω συγχωνεύσεων.

• Λιγότεροι εκπαιδευτικοί, χιλιάδες κενά λόγω του παγώματος των προσλήψεων. Πάνω από 20000 υπολογίζονται τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία, ενώ έγιναν μόνο 546 διορισμοί. Φέτος θα εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου 3848/2010, που προβλέπει μετακινήσεις των εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα.

• Οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των σχολείων.

• Υπάρχουν προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, στην πρόσληψη καθαριστριών.

Η νέα χρονιά αρχίζει με το δόγμα «πρώτα οι μαθητές»!!!! (πρώτα φτάνουν οι μαθητές, μετά τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί.)

Για πρώτη φορά μετά το 1946 (17/2/1946), τα σχολεία ανοίγουν χωρίς βιβλία!

Μόνο το 20% των βιβλίων έχει ετοιμαστεί, 37 τίτλοι από 1200.

Το Υπουργείο μας είπε «να βολευτούμε με DVD και φωτοτυπίες», ζήτησε μάλιστα και συγνώμη για την «αναστάτωση» που προκλήθηκε.

Στις 5-9-2011με απόφαση της Yπουργού κ.Dιαμαντοπουλου, επιχορηγείται το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Η/Υ & Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» (Ι.Τ.Υ.Ε) ,με το ποσό τω 220.000 ευρώ για την παραγωγή DVD με το περιεχόμενο των διδακτικών βιβλίων του γυμνασίου-λυκείου και την διανομή τους σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ!!

Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΕΔΒ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 0,80 ΛΕΠΤΑ ΟΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ 40 ΣΕΛΙΔΩΝ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ 4 ΕΥΡΩ

Το ΔΣ της ένωσης γονέων και κηδεμόνων, καταγγέλλοντας την πρωτοφανή αυτή κατάσταση. ,απορρίπτει το «νέο σχολείο» της αγοράς

Καλεί τους γονείς του Δήμου Ναυπακτίας ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΔΗ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

Η μόρφωση των παιδιών είναι Δημόσιο αγαθό ,πρέπει να παρέχεται δωρεάν, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνει σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

Ζητά:

1. να καλυφτεί άμεσα, με ευθύνη του Δήμου (προκήρυξη διαγωνισμού και ανάθεση σε τυπογραφείο της εκτύπωσης μέρους των βιβλίων), το κόστος των φωτοτυπιών.

2. να συγκληθούν τα Σχολικά συμβούλια στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να υπάρχει συντονισμός όλων ΤΩΝ φορέων της εκπαίδευσης (γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί), για την επίλυση των προβλημάτων.

3. καλεί τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, των σχολείων της περιοχής, να προβούν άμεσα σε συνελεύσεις στα κατά τόπους σχολεία, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

4. Ζητά ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ DVD όταν, όποτε και εάν έρθουν αυτά στα κατά τόπους σχολειά.

Δεν είναι δυνατόν να ζητείται από τα παιδία να μελετήσουν και προπαντός να κατανοήσουν την διδακτέα υλη μέσα από την χρήση Η/Υ ,όταν είναι γνωστές οι συνέπειες (σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες),της συνεχούς χρήσης του εν λογω μέσου.

Εκτός των άλλων δεν είναι δυνατόν να εξαναγκαστούν τα ήδη επιβαρυμένα νοικοκυριά στην αγορά του συγκεκριμένου μέσου.

5 Ζητά, άμεσα, να συγκληθεί η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δ. Ναυπακτίας, με θέμα «Εκπαιδευτική πολιτική του Δ. Ναυπακτίας με προοπτική 5/ας)

Παλεύουμε

1. για να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, να μη χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα, με διορισμούς εκπαιδευτικών και με μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται ως ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές.

2. για ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ στα σχολεία και να μην επιβαρυνθούν οι σχολικές επιτροπές για την κάλυψη του κόστους των φωτοτυπιών, δίνοντας κονδύλια που χρειάζονται για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, αλλά να υπάρξει ειδικός λογαριασμός για το σκοπό αυτό.

3. για 20 μαθητές ανά τάξη. Άρνηση διδασκαλίας σε 25μελή και 30μελή τμήματα.

4. για ασφαλή και δωρεών μετακίνηση όλων των μαθητών.

5. για καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικών από νομό σε νομό. Όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση.

6. για άμεση και έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων. ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ στα σχολεία.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ – ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

«Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΓΝΩΣΗΣ ,ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ…»(Δ. ΓΛΗΝΟΣ) ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΧΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΔΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...