Νερό στο μύλο του ΔΝΤ, τα ελλείμματα των Ταμείων!

Το ΕΤΕΑ, «σπάει» ομόλογα για να πληρώσει τις συντάξεις!  Μετά την υλοποίηση ενός μεγάλου πακέτου μέτρων με τον νέο ασφαλιστικό νόμο, τις περικοπές των συντάξεων, το «κούρεμα» των επιδομάτων και του ΕΚΑΣ, ακόμα δεν φαίνεται να βγαίνουν, τα νούμερα ασφαλιστικό!

Σε σημαντικό κίνδυνο φαίνεται να βρίσκεται το  ΕΤΕΑ  που για να καταβάλει κανονικά τις συντάξεις του Δεκεμβρίου, αναγκάζεται μετά από απόφαση της διοίκησης να βρει 70 εκατ. ευρώ επιπλέον! Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το ΕΤΕΑ έχει κάνει το σπάσιμο ομολόγων, «συνήθεια» που συνολικά φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ, μέσα στο 2016!

Το μεγαλύτερο ήταν αξίας 205 εκατ. ευρώ και είχε ρευστοποιηθεί, όταν είχαν  ξεκινήσει οι περικοπές. Σύμφωνα με τον ελεύθερο τύπο, η Διοίκηση του ΕΤΕΑ αποφάσισε το σπάσιμο των ομολόγων αξίας 205 εκατ. ευρώ, για να πληρωθούν με τα  55 εκατ. ευρώ οι συντάξεις του Ιουλίου, 30 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι συντάξεις του Αυγούστου, 50 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι συντάξεις του Νοεμβρίου, 70 εκατ. ευρώ με νέα απόφαση για να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Δεκεμβρίου και οι συντάξεις του Ιανουαρίου του 2017 (εκεί λείπουν 25 εκατ. ευρώ)!

Το χειρότερο δυνατό σενάριο, που προς το παρόν δεν μπορεί να αποκλειστεί, μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα και μειώσεις στις επικουρικές, που μετά τον επανυπολογισμό δεν είχαν περικοπές.

Όλα αυτά, την στιγμή, που το ΔΝΤ, επιμένει για να ανοίξει και πάλι το Ασφαλιστικό, θεωρώντας ότι δεν είναι βιώσιμο. Αν και το κεφάλαιο αυτό, έκλεισε με την πρώτη αξιολόγηση και το υπουργείο, στο πρόσφατο παρελθόν «ξόρκιζε» μία τέτοια εξέλιξη. 

«Κερκόπορτα» για να ανοίξει και πάλι, μπορεί να γίνουν τα ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων και αν παρά το ελληνικό μπλόκο, οι δανειστές καταφέρουν να συζητηθούν νέα μέτρα, τότε στο στόχαστρο, θα μπούνε οι παλαιότεροι συνταξιούχοι, που διατηρούν την προσωπική διαφορά. Δηλαδή, όσοι μετά τον επανυπολογισμό, διατήρησαν την σύνταξή τους ολόκληρη, με την μη εφαρμογή των μειώσεων.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...