Νεόκαστρο: Με μεγάλη επιτυχία “Η Γιορτή των Βλάχων.Φωτο-Βίντεο

Κάθε χρόνο, από το 1994, ο εκπολιτιστικός σύλλογος “Νεόκαστρο” διοργανώνει την “ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ” ανήμερα της Αναλήψεως. Είναι ένα έθιμο των κτηνοτρόφων. Εκείνη την ημέρα δημιουργούσαν φιλικές συντροφιές στις στάνες όπου έφτιαχναν τα βραστά, ψητά, κουσμάρ και γιαούρτι και διασκέδαζαν καθώς η ημέρα αυτή ήταν αφιερωμένη στην Ανάληψη του Κυρίου Ιησού Χριστού .

Μάλιστα συνήθιζαν να δωρίζουν το γάλα στον εκάστοτε ιερέα του χωριού. Το έθιμο αυτό αναβιώνει κάθε χρόνο από το 1994 ο εκπολιτιστικός σύλλογος “Νεόκαστρο”. Όλοι μαζί συγκεντρώνονται στην Κεντρική Πλατεία της Χοχλαστής στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ναυπάκτου.

 Στην εκδήλωση συμμετέχουν πέραν του Συλλόγου και των κτηνοτρόφων όλες οι νοικοκυρές του Νεοκάστρου παρασκευάζοντας παραδοσιακές πίτες, ψωμί, γιαούρτι. Οι κτηνοτρόφοι προσφέρουν το κρέας για τα βραστά και τα ψητά. Οι επισκέπτες συμμετέχουν στην παρασκευή του πανάρχαιου εδέσματος του κουσμάρ.

Στην φετινή επιτυχημένη εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλος και ο νέος Δήμαρχος κ. Γκίζας ,οι αντιδήμαρχοι κ. Καρακώστας και κ. Κονίδας ,  οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χοχτούλας, κ. Σμπούκη καθώς και ο τέως πρόεδρος των εν Πάτραις Ναυπακτίων κ. Δημητρόπουλος καθώς και νυν πρόεδρος κ. Τηλιγάδης. . Ξεχωριστό χρώμα και στην φετινή εκδήλωση έδωσε το χορευτικό του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικό σχολείου Λυγιά με χοροδιδάσκαλο τον κ. Βαφειάδη.

Το Nafpaktianews.gr ήταν και φέτος εκεί και σας παρουσιάζει βίντεο και φωτογραφίες. Σε λίγες ώρες θα δείτε ολόκληρη την παρουσίαση των χορευτικών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...