Ντέμπι Φελπς: “Δεν ανακατεύτηκα ποτέ στην προπόνησή του”

Ντέμπι Φελπς:
Βλέποντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, για πρώτη ίσως φορά έδωσα σημασία στα πλάνα των γονιών των αθλητών, που έπαιρναν μετάλλιο.

Εξήγησα αυτή μου την… παρατήρηση, επειδή έχω πλέον κι εγώ δύο παιδιά και οι… μαμάδες είναι πλέον δική μου υπόθεση.

Βάζω λοιπόν τον εαυτό μου στη θέση τους, και προσπαθώ να καταλάβω πόσα έχουν περάσει κι αυτές μαζί με τα παιδιά τους, πόση στήριξη χρειάστηκε να τους δώσουν, και πόσες φορές θα πρέπει να έκλαψαν κρυφά, όταν είδαν τα καμάρια τους να δίνουν τους «αγώνες» τους στο σχολείο και στα σπορ.

Η Ντέμπι Φελπς είναι η μητέρα του υπεραθλητή Μάιλ Φελπς με τα 22 ολυμπιακά μετάλλια και θυμάται το άγχος του Μάικλ να πετύχει και τους βαθμούς, που ήθελε στο σχολείο, για να συνεχίσει τις σπουδές του. «Ο Μάικλ δεν άφησε ποτέ τις άλλες ευθύνες που είχε στο σχολείο και στα υπόλοιπα μαθήματα. Ο χρόνος που σπαταλούσε στην προπόνησή του ήταν πάντα ο μεγαλύτερος, αλλά έδινε αγώνα δρόμου, για να είναι παντού συνεπής και να καταφέρει να αποφοιτήσει από το κολλέγιο με επιτυχία».

Η δήλωση όμως που μου έκανε εντύπωση και θεωρώ ότι πρέπει να είναι οδηγός για κάθε γονιό που το παιδί του ασχολείται με τον αθλητισμό, έχοντας μάλιστα υψηλές βλέψεις ήταν η εξής: «Στόχος μου πάντα ήταν και τα τρία παιδιά μου να διασκεδάζουν τη ζωή τους, να θέτουν τους στόχους τους και να είναι ικανά να τους πετυχαίνουν μόνα τους έχοντας εμένα δίπλα τους, διακριτικά, να τα στηρίζω.

Ο Μάικλ έθετε τους στόχους του με τον προπονητή του. Ποτέ δεν ήξερα ποιοι ήταν αυτοί! Δούλευε πάντα σκληρά για να τα καταφέρει και να πετύχει. Δεν ανακατεύτηκα ποτέ και φυσικά δεν τον πίεσα, αλλά στάθηκα δίπλα του, για να διευκολύνω όσο μπορώ τη ζωή του»

mother.gr

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...